Normat e larta të interesit goditën tregun dhe prodhuesit, të udhëhequr nga Tesla, u përgjigjën duke ulur çmimet.

Shefi i Tesla-s, Elon Musk është përgjigjur duke ulur çmimet disa herë këtë vit për të ruajtur pjesën e tregut, dhe Lucid po përpiqet të bëjë një depërtim në të njëjtën mënyrë, kështu që modelet e saj tani janë më të lira deri në fund të muajit.

Veçanërisht, modeli Air Touring tani kushton 87,500 dollarë, nga 95,000 dollarë, dhe Grand Touring është 115,600 dollarë, nga 125,500 dollarë.

Air Pure me katër rrota kushton 74,900 dollarë (ishte 82,400 dollarë), ndërsa me rrota të pasme mbetet 77,400 dollarë. Si përgjigje, Tesla gjithashtu uli çmimet e sedanit të saj premium Model S, konkurrenti më i afërt i Lucid Air, në 74,990 dollarë, raporton Reuters.

Lucid po përballet me humbje mjaft të mëdha të prodhimit, por mbështetja e Fondit të Investimeve Publike të Arabisë Saudite i jep kompanisë një mbrapa mjaftueshëm të fortë, veçanërisht në krahasim me konkurrentët e saj.

By vull