Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

5 plazhet më të bukura në brigjet e Jon dhe Adriatikut: Shqipëria është destinacioni i ri turistik i qëlluar

2 min read

Resortet në bregdetin shqiptar janë të njohur për plazhet e egra, por edhe të peizazheve, dhe ajo që e bën bregdetin Jon të veçantë është ngjyra e pabesueshme blu e detit.

Vendpushimet në detet Jon dhe Adriatik në Shqipëri janë një zgjedhje e zakonshme për turistët. Dhe ndërsa disa argumentojnë se vendpushimet në atë vend janë më të bukura se ato greke, ka nga ata që nuk pajtohen.

Sidoqoftë, në Shqipëri ka plazhe fenomenale që ia vlen të vizitohen.

1. Plazhi Drymades Inn

Jo shumë larg vendpushimit të Dermit, i cili njihet edhe për plazhin e tij të bukur, është ky, që sipas shumë njerëzve është më i bukuri në të gjithë vendin. Plazhi është i rrethuar nga shkëmbinj dhe një pyll me pisha, dhe ka shumë vende paqësore magjepsëse afër.

2. Plazhi Livadhi

Një plazh i gjerë jo shumë larg vendpushimit të Himarës është një zgjedhje e zakonshme për turistët që duan të kalojnë verën në atë pjesë të Shqipërisë. I njohur për ujin e kaltër bruz, plazhi është i organizuar mirë. Objektet e hotelierisë ndodhen pothuajse në të gjithë gjatësinë e saj.

3. Beach Mirror (Pasqyrë)

Kur largoheni nga Saranda për në Ksamil, ka një plazh të bukur të njohur si “Pasqyra”. Edhe gjatë sezonit nuk ka aq shumë turistë, kështu që është shumë e qetë.

4. Plazhi i Borshit

Plazhi me rërë është i gjatë rreth 7 km dhe ndodhet pranë vendpushimit të Sarandës dhe konsiderohet më i gjati në vend. Forshtë për këtë arsye që bllokimet rrallë mund të gjenden në të, edhe gjatë sezonit. Ajo është e rrethuar nga ullishte dhe e mbuluar me rërë të imët.

5. Plazhi “Lukovë”

Nëse dëshironi të shijoni bukurinë e bregdetit shqiptar dhe pamjen e ishullit grek të Korfuzit, atëherë ky plazh është një mundësi e shkëlqyer për ju. Ajo është e mbuluar me rërë të hollë dhe karakterizohet nga ngjyra blu fenomenale e ujit.