Byvull

Nov 7, 2023

Kur drita juaj e gazit të ndizet, është koha të mendoni se ku do të mbushni së shpejti. Për të mbajtur drejtimin e sigurt dhe të sigurt, mund të zbatoni rregullin e 10 përqindëshit, domethënë të mbushni karburant kur të keni mbetur rreth 10 përqind e kapacitetit të rezervuarit. Kjo është një mënyrë e mirë për të siguruar kohë të mjaftueshme për të arritur në pikën më të afërt të karburantit dhe për të shmangur rrezikun e drejtimit të automjetit me një rezervuar pothuajse bosh. Për shembull, nëse keni një rezervuar prej 60 litrash, kjo do të thotë që duhet të rimbusheni me karburant kur të keni mbetur rreth gjashtë litra.

Çfarë duhet të bëni kur ndizet drita

Kur ndizet drita e rezervuarit, shmangni vozitjet e gjata dhe gjeni një pikë karburanti sa më shpejt të jetë e mundur. Ngasja me një rezervuar pothuajse bosh mund të dëmtojë pompën tuaj të karburantit dhe të rrisë kostot e riparimit.

Sa mund të zgjasë makina?

Distanca që mund të udhëtoni pasi të ndizet drita e rezervuarit varet nga disa faktorë, duke përfshirë madhësinë e rezervuarit dhe konsumin aktual të karburantit të automjetit tuaj. Mesatarisht, ju mund të prisni të vozitni 30 deri në 50 kilometra të tjera përpara se të mbaroni karburantin.

Në lidhje me këtë problem, British Compare The Market bëri një analizë të makinave dhe distancës që çdo model mund të përshkojë pasi të ndizet treguesi i rezervës.

Makina me autonomi më të madhe në rezervë:

Volkswagen Passat (120 km)
Volvo V40 (113 km)
Ford Mondeo (112 km)
BMW Seria 5 (109 km)
Toyota Prius (107 km)
Mercedes E-Class (103 km)
Audi Q5 (102 km)
Range Rover Sport (101 kilometër)

Makina me më pak autonomi në rezervë:

BMW M3 (51 km)
Kia Picanto (52 km)
Fiat 500 (59 km)
Mini Cooper (60 km)
Mitsubishi Outlander (61 km)
Jaguar XK (62 km)
Citroen C1 (62 km)
Peugeot 108 (63 km)
Nissan Juke (65 km)
Ford Fiesta (66 km)

Nëse, nga ana tjetër, drita e rezervuarit ndizet shpesh, mund të tregojë një problem me konsumin e karburantit ose sistemin e karburantit. Në këtë rast, duhet të vizitoni një mekanik. Menaxhimi i zgjuar i karburantit është çelësi për ruajtjen e drejtimit të sigurt dhe të sigurt.

By vull