Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
A ju kujtohet "Golf 1"? Nuk e keni parë kurrë një të tillë! - Koha News
A ju kujtohet "Golf 1"? Nuk e keni parë kurrë një të tillë! 1

Gjenerata e parë e “Golf” është një nga modelet më domethënëse të “Volkswagen”. Gjithçka nisi prej tij dhe u shndërrua në më shumë se një histori suksesi që ka zgjatur për dekada. “Ace” është tani një klasik dhe një zgjedhje e shpeshtë e sintonizuesve që duan ta përmirësojnë atë dhe të shtojnë disa kuaj fuqi më shumë.

Në këtë rast është ndoshta modifikimi më i madh i një “Golf 1” sepse shembulli i prodhuar në 1979 mori edhe dy motorë “VR6” të përforcuar me turbocharger.

Pronari aktual, William Jacobus, e bleu atë në vitin 2006 me një mik dhe që atëherë janë bërë modifikime të rëndësishme në klasiken. Automjeti nuk kaloi brenda natës nga një në dy motorë në pronësi të Jacobus. Ai fillimisht mori një motor më të madh përpara se t’ia shiste nipit të tij.

 

Ndërkohë mori një tjetër ndërrim motori, këtë herë duke u përmirësuar në një ‘VR6’. Nipi më pas ia shiti Jakobusit, i cili më pas vendosi të instalonte një motor tjetër.

Turbinat u shtuan më vonë, duke rritur fuqinë e makinës deri në 544 “kuaj” dhe 800 Nm çift rrotullues. Motori i përparmë drejton rrotat e përparme dhe motori i pasëm drejton rrotat e pasme, dhe ato funksionojnë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, si dhe dy transmetimet.

Megjithatë, makina ka vetëm një çelës, i cili ndez dy butona, kështu që Jacobus mund të ndezë dy motorët veç e veç.

Ky Golf i veçantë ka gjithashtu dy numra, dy takometra, dy matës të temperaturës dhe dy orë turbo. Një nga sfidat më të mëdha gjatë prodhimit ishte instalimi i kutive të shpejtësisë.

Paraqitja me dy motorë nuk krijoi shumë zhurmë në kabinë, por gjeneroi shumë më tepër nxehtësi. Në këtë rast, zgjidhet duke ulur xhamat, dhe motori shtesë, pesha dhe fuqia kërkonin gjithashtu frena shumë më të mëdha.

 

 

By vull