Shërbimet e transmetimit do të paguajnë 40 milionë dollarë në vit bonuse për aktorët sipas një marrëveshjeje të përkohshme midis SAG-AFTRA dhe studiove të Hollivudit.

Kontrata e propozuar trevjeçare, me vlerë më shumë se 1 miliard dollarë, mbështetet nga 86 anëtarë të bordit të sindikatës.

Aktorët do të marrin bonuse në para dhe 75 për qind e fondeve shkojnë për shfaqjet më të njohura.

Marrëveshja gjithashtu rrit pagat minimale dhe rregullon përdorimin e inteligjencës artificiale (AI) në filma. Kjo zgjidhi problemet me AI, duke përfshirë pëlqimin për kopjet dixhitale të aktorëve.

Anëtarët e sindikatës tani duhet të votojnë nëse do të ratifikojnë marrëveshjen me Netflix, Disney, Warner Bros, Discovery dhe anëtarë të tjerë të Aleancës së Prodhuesve të Filmit dhe Televizionit (AMPTP).

Marrëveshja u arrit të mërkurën, duke i dhënë fund të dytit nga dy grevat e mbivendosura në industrinë e argëtimit në SHBA që i kanë kushtuar ekonomisë së Kalifornisë më shumë se 6 miliardë dollarë.

E para, në Shoqatën e Skenarëve (WGA), filloi në maj dhe zgjati 148 ditë. SAG-AFTRA ka qenë në grevë që nga korriku dhe e anuloi grevën këtë javë pas 118 ditësh.

By vull