Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Ali Ahmeti: Gjithmonë kemi punuar për paqe dhe stabilitet, të ardhmen ta ndërtojmë bashkë në Europë - Koha News
Ali Ahmeti: Gjithmonë kemi punuar për paqe dhe stabilitet, të ardhmen ta ndërtojmë bashkë në Europë 1

Ali Ahmeti: Gjithmonë kemi punuar për paqe dhe stabilitet, të ardhmen ta ndërtojmë bashkë në Europë

 

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti sonte ka vazhduar takimin me qytetarët e komunës së Jegunovcës. Para të pranishmëve krahas kryetarit Ahmeti, fjalim rasti kanë mbajtur edhe zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi, ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, deputetja Fisnike Bekteshi Shaqiri si dhe kryetari i degës së BDI në Jegunovcë, Eldin Ademi.

 

Ali Ahmeti – Kryetar i BDI

 

Jemi sonte në Shemshovë, në këtë sallë ku duhej bashkë me bashkëpunëtorin tonë Abdylaqim Ademin ta përuronim së bashku, por armiku i padukshëm ia mori familjes më të dashurin ndërsa mua ma theu njërin krah, sepse e kam pasur bashkëpunëtorin më të afërt për një dekadë, sepse bashkë kemi ndarë të mirat, sukseset por edhe dëshprimet. E nisa kështu sepse edhe temën për të cilën do flas e kemi trajtuar shumë herë dhe me Abdylaqim Ademin, siç kanë qenë vetingu për të gjithë klasën politike dhe si i tillë të kërkohet nga të gjitha institucionet që ky veprim të ndodh, madje me mbikqyrje ndëkrombëtare. Ai që shkel ligjin dhe besimin e dhënë le të pësojë dhe paguajë dënimin. Politika jonë ka qenë për të bashkuar, promovua unitet dhe të çojmë procese përpara. Abdylaqimi shumë ndihmonte në afrimin e proceseve të rëndësishme për vendin. Pikërisht ky ideali i Adbylaqimit, ka nxjerrë në sipërfaqe idenë për bashkimin e njerëzve rreth Europës së bashkuar, sepse është kontribut fisnik dhe i z. Ademi. Jemi në momente historike dhe vendimtare, ndaj t’i lëmë hatërmbetjet dhe vogëlsirat, sepse jemi gjeneratë e guximit dhe jemi dëshmuar për këtë. Jam i sigurtë që kjo do bëhet, se shqiptarët janë krah Europës dhe janë pjesë e saj. Stabilitetit të Europës i duhet edhe Maqedonia, drejt parandalimit të emigracionit dhe krijimit të kushteve për një standard më të mirë në vend. Ne jemi pjesë e këtij fronti sepse është e dobishme për të gjithë dhe sigurojmë jetë më të mirë për brezat e ri, dhe është amanet i atyre që kanë rënë për bashkimin tonë. Abdylaqimi ishte i përkushtuar shumë për arsimin dhe cilësinë e arsimit, për ndërtimin e shkollave, sallave dhe universiteteve, më të kemi ca procese në çdo fushë të shoqërisë. Isha me të krah për krah, ashtu siç jam sot krah ministrave, deputeteve, drejtorëve tanë. Ne kemi rini kualitative që dinë gjuhë të huaja, që na prezantojë faqebardhë, ndaj mos ndaloni rininë por motivoni sepse ndryshe zoti ju vret. Neve gjithmonë na duhen njerëz të ndershëm, të aftë e specialistë sepse vetëm ashtu fiton shoqëria. Kontributi i Abdylaqim Ademit është i madh, ka përfaqësur me dinjitet kudo qe ka shkuar ndaj edhe ju si rini merreni si motivim. Gjithmonë kemi punu që te kemi paqe dhe stabilitet jo vetëm për vendin tonë për për gjithë rajonin, ta luftojmë të keqen dhe të gjejmë një gjuhë të përbashkët. Të kaluarën nuk duhet të harrojmë por duhet ta ndërtojme të ardhmen. Unë nuk jam politikan i ekraneve televizive e as kancellarive, por vi nga një fushë tjetër që ua di hallet popullit, ndaj jam krah juve për të ju dëgjuar gjithmonë, tha Ahmeti.

By vull