Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Analistët paralajmërojnë: Po vjen një mungesë e re kompjuterash dhe pajisjesh - Koha News
Analistët paralajmërojnë: Po vjen një mungesë e re kompjuterash dhe pajisjesh 1

Aktualisht nuk ka probleme me furnizimin e komponentëve dhe pajisjeve, por analistët paralajmërojnë për një skenar të tillë të mundshëm.

Deri kohët e fundit, kinezët i përmbaheshin një politike zero-covid, e cila përfshinte bllokime të përhershme dhe karantina, të cilat as njerëzit nuk mund t’i mbanin dhe as ekonomia i përfitoi. Gjithashtu, ndikimi i masave është ndjerë në të gjithë botën, pasi për shkak të “bllokimit” një pjesë e objekteve të prodhimit nuk kanë punuar për një kohë, pra nuk kanë punuar me kapacitet të plotë, gjë që ka shkaktuar vonesa dhe vonesa të reja në. dërgimi i mallrave të porositura.

Kështu, për shkak të kësaj situate, Apple pritet të dërgojë gjashtë milionë iPhone më pak deri në fund të vitit, gjë që do të ndikojë në fitimet e kompanisë dhe gjithashtu do të ndikojë në çmimet e aksioneve. Për të mos përsëritur situata të tilla, Kina lehtësoi masat, por tani po përballet me një problem të ri.

Gjegjësisht, lehtësimi i masave do të ndikojë edhe në përhapjen e infeksionit të ri me koronavirus, i cili sërish mund të ndikojë në ngadalësimin e prodhimit në fabrikat kineze ku prodhohen dhe montohen pjesët dhe pajisjet e përdorura nga e gjithë bota.

Sipas DigiTimes, duke cituar të dhëna nga analistë, në disa fabrika kineze, infeksionet me korona po prekin tashmë pothuajse gjysmën e punonjësve. Edhe pse numri i të infektuarve është më i ulët, disa prej tyre nuk vijnë në punë nga frika e infeksionit dhe situata mund të përkeqësohet pas Vitit të Ri Kinez më 22 janar, kur shumë shkojnë me pushime dhe udhëtime.

Ngadalësimi i punës në fabrikë ose mbyllja e tyre e mundshme e përkohshme mund të ndikojë më së shumti në modelet e ardhshme të PC-ve që përdorin gjeneratat e fundit të procesorëve, thekson TechSpot, kështu që kompanitë e mëdha të teknologjisë mund të përballen me probleme me mungesë dhe të vonojnë prezantimin ose lançimin e produkteve të reja. Aktualisht nuk ka probleme dhe mungesa të prodhimit.

Pas gjithë problemeve dhe pasigurive që kishin me fabrikat në Kinë, gjithnjë e më shumë kompani po kërkojnë alternativa në tregje të tjera për të reduktuar varësinë e tyre nga Kina dhe fabrikat e tyre. Ky proces nuk do të jetë i thjeshtë dhe as i shpejtë, por disa kompani tashmë e kanë nisur në një shkallë më të vogël.

By vull