Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Apple iPhone SE (2022) është këtu – një çip i fuqishëm, 5G dhe një çmim prej 429 dollarë

2 min read

Modelet e Apple iPhone kanë një reputacion se janë mjaft të shtrenjta. Me përjashtim të një modeli, i cili ka shenjën SE në emër. Modeli i gjeneratës së tretë iPhone SE sapo është prezantuar.

Dy vjet pasi patëm një shans për të parë iPhone SE të mëparshëm, vjen gjenerata e tretë e Apple iPhone SE. Kur bëhet fjalë për dizajnin, telefoni është pothuajse identik me modelin iPhone 6 të vitit 2014, por vjen me harduer të përmirësuar ndjeshëm.

Së pari, ekziston chipset Apple A15 – i njëjti që funksionon në serinë iPhone 13. Opsionet e hapësirës së ruajtjes janë 64 GB, 128 GB dhe 256 GB.Madhësia e ekranit Retina HD është 4.7 inç në diagonale, megjithëse kornizat e mëdha në pjesën e sipërme dhe të poshtme e bëjnë këtë model më të madh se modeli i iPhone mini. Megjithatë, ky brez merr xhamin më të fortë për qëndrueshmëri të përmirësuar, dhe është Mburoja Qeramike. Poshtë ekranit është lexuesi i gjurmëve të gishtërinjve Touch ID.

Kamera është përmirësuar në krahasim me gjeneratën e mëparshme (të paktën kur bëhet fjalë për përpunimin), kështu që tani ka një sensor kryesor 12MP (f / 1.8). Nga veçoritë, iPhone SE (2022) ka Smart HDR 4, Stilet fotografike dhe Deep Fusion.

Ashtu si modelet më të shtrenjta të serisë iPhone 13, iPhone SE i ri tani ka mbështetje për rrjetet 5G. Ekziston edhe një certifikatë IP67 për rezistencën ndaj ujit dhe pluhurit. Sistemi operativ është iOS 15.

iPhone SE i fundit i gjeneratës së tretë do të jetë në para-shitje nga 11 marsi, ndërsa dorëzimi do të fillojë nga 18 marsi në 30 vendet e para. Çmimi për modelin bazë, me 64 GB hapësirë, është 429 dollarë.