Thursday, July 25, 2024
spot_img

ASH-Diasporë: vLEN bashkëpjesëmarrëse në fshierjen e diasporës, tërhiqni vendimin

Me shqetësim të madh po ndjekim zhvillimet politike në vendin tonë, ku për një kohë të shkrutër nga Qeveria e re janë sjellë disa vendime në dëm të shqiptarëve dhe komuniteteve të tjera. Së fundmi kjo Qeveri solli edhe vendimin më të rëndë për ne si diasporë, ndryshimet në Balanser, duke na fshirë nga statistika zyrtare dhe duke na mohuar kështu të drejtën e përfaqësimit dhe të qenurit pjesë e popullatës së përgjishme në vend. Këtë padrejtësi të madhe jo vetëm që e ka lejuar, por edhe po e realizon edhe koalicioni vLEN të cilët tanimë janë bashkë pjesëmarrës në vendimmarjet e këtilla.

Ne si diasporë rikujtojmë se jemi qytetarë të Maqedonisë së Veriut dhe kontribues të drejtëpërdrejtë në të gjitha proceset në vend, si në ato ekonomike përmes remitencave dhe në shumë raste edhe investimeve të drejtëpërdrejta, ashtu edhe në shumë sfera të tjera të jetës publike. Ne jemi të lidhur drejtëpërdrejtë me vendlindjen tonë, në shumë momente kemi qenë të kyçur drejtëpërdrejtë dhe kërkojmë që të rikthehet trajtimi i barabartë me qytetarët e tjerë. Koalicioni vLEN më së shumti ka keqpërdorur diasporën për qëllime parazgjedhore, ndërsa tani jo vetëm që e kthen shpinën, por dëshiron të na bëjë edhe inekzistent.

Të gjitha degët e Aleancës për Shqiptarët në diasporë, reagojnë zëshëm ndaj vendimit të fundit për fshierjen e diasporës shqiptare nga statistika zyrtare e përfaqësimit të drejtë dhe për këtë vendim do të alarmojmë edhe qendrat vendimmarëse europiane dhe botërore si dhe të gjitha shoqatat e diasporës shqiptare.

Këto vendime të Qeverisë jolegjitime i shohim edhe si një hap drejt pengimit të rikthimit tonë në vendlindje dhe dyshojmë se fshihen edhe skenare më të rrezikshme.

Ftojmë të gjitha forcat e tjera politike, organizatat qytetare dhe çdo bashkëatdhetar të ngrisë zërin dhe të mos lejojmë këtë padrejtësi që rrënon arritjet mbi dy dekadëshe për integrim të diasporës dhe nxjerjen e përqindjes reale të popullsisë në Maqedoninë e Veriut.

 

– Degët e Aleancës për Shqiptarët në diasporë –

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT