“Ne kemi shqyrtuar mundësinë e paraqitjes së një oferte për organizimin e Kupës së Botës FIFA dhe, duke marrë parasysh të gjithë faktorët, kemi arritur në përfundimin që të mos e bëjmë këtë për kompeticionin e vitit 2034”, tha organizata në një deklaratë në faqen e saj të internetit.

Më parë, Federata Ndërkombëtare e Futbollit (FIFA) ftoi Konfederatën Aziatike të Futbollit (AFC) dhe Konfederatën e Futbollit të Oqeanisë (OFC) për të konkurruar për të drejtën për të pritur Kupën e Botës 2034. Më vonë, Arabia Saudite gjithashtu aplikoi për të pritur turneun.

Në fillim të tetorit, FIFA njoftoi se Kupa e Botës 2030 do të mbahet në gjashtë vende në tre kontinente. Organizatorët kryesorë të turneut janë Spanja, Portugalia dhe Maroku, por ndeshjet e para të turneut do të zhvillohen në Amerikën e Jugut – të organizuara nga Uruguai, Argjentina dhe Paraguaj.

By vull