Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Autoritetet ukrainase: Rusia bombardoi një xhami në Mariupol, më shumë se 80 të rritur dhe fëmijë janë strehuar atje

1 min read

Forcat ruse bombarduan një xhami në qytetin port jugor të Ukrainës, Mariupol, ku u strehuan më shumë se 80 të rritur dhe fëmijë, përfshirë shtetas turq, tha Ministria e Jashtme e Ukrainës.

Ukraina ka akuzuar Rusinë për refuzimin e lirimit të njerëzve nga Mariupol, ku bllokada ka lënë qindra mijëra të bllokuar.

Rusia fajëson Ukrainën për dështimin e evakuimit. Ministria e Jashtme e Ukrainës njoftoi në Twitter se xhamia e Sulltan Sulejmanit të Madhërishëm në Mariupol ishte granatuar nga sulmuesit rusë.

Më shumë se 80 të rritur dhe fëmijë janë fshehur aty, përfshirë shtetas turq”, thuhet në deklaratë.