Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
BB: Numri i të varfërve në Shqipëri është rritur me 112 mijë njerëz - Koha News
BB: Numri i të varfërve në Shqipëri është rritur me 112 mijë njerëz 1

Kriza e shkaktuar nga pandemia Covid-19 ka rritur varfërinë në Shqipëri.

Vlerësimi i fundit i Bankës Botërore thotë se lista e të varfërve është rritur me 112,000 shqiptarë të tjerë, duke lënë një të tretën e popullsisë së vendit që jeton me më pak se 5.5 dollarë në ditë.

– Sipas raportit të Bankës Botërore, në të gjitha vendet e rajonit ka një rritje të nivelit të varfërisë, por është më domethënëse dhe më agresive në Shqipëri. Kjo është pasojë e tërmetit katastrofik që goditi vendin në fund të nëntorit 2019. Në periudhën 2014-2019, kishte një rënie të varfërisë me një përqind, raporton Top Channel.

Kategoritë më të goditura janë ato që punojnë në sektorë me të ardhura të ulëta, si dhe punëtorë të padeklaruar që humbën vendet e tyre të punës për shkak të pandemisë, por dështuan të marrin ndihmën e qeverisë sepse nuk bënin listën.

Duke pasur parasysh ndikimin e pandemisë, Banka Botërore parashikon një rimëkëmbje të ngadaltë të ekonomisë në rajon dhe në Shqipëri, ku pritet rritje ekonomike prej 4.4%.

By vull