Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi në profilin e tij në Facebook ka bërë të ditur se paga minimale në muajin mars do të jetë 22.500 denarë. – Paga më e ulët në vend nga marsi 2024 do të jetë 22.500 denarë. Më shumë se dyfishi i pagës minimale në vitin 2017, ka shkruar Bekteshi. Paga minimale tani arrin në 20.175 denarë.

Në mars të vitit 2022 janë bërë ndryshime në Ligjin për pagën minimale sipas të cilit është vendosur një metodologji e re sipas së cilës masa e pagës minimale është përshtatur në 50 për qind të rritjes së kostos së jetesës dhe 50 për qind të rritjes së paga mesatare e vitit të kaluar.

Paga minimale u vendos në vitin 2012 me miratimin e Ligjit për pagën minimale dhe atëherë ishte 8.050 denarë. .

By vull