Bill Gates u fut në biznesin e lopëve

1 min read

Miliarderi Bill Gates ka investuar në një start-up australiane të teknologjisë klimatike që planifikon të reduktojë emetimet e metanit të krijuara kur lopët pjellin.

Metani është gazi serrë më i zakonshëm pas dioksidit të karbonit (CO2). Blegtoritë si lopët, dhitë dhe dreri prodhojnë metan kur stomaku i tyre thyen fibra të forta si bari.

Hulumtimet shkencore kanë treguar se ushqimi i lopëve me bar deti mund të reduktojë ndjeshëm emetimet e tyre të metanit. Fillimi i Perthit, Rumin8, filloi të punojë në një shtesë diete të riprodhuar në mënyrë sintetike nga alga e kuqe e detit që ndalon formimin e gazit.