Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Bitcoin ra nën 19,000 dollarë

1 min read

Një shtrëngim global i politikës monetare që pritej këtë javë në SHBA dhe Evropë bëri që tregjet e kriptove të bien, me çmimin e Bitcoin që bie në nivelin më të ulët që nga viti 2020.

Tokeni më i madh dixhital humbi rreth 6.7 për qind të vlerës së tij, kështu që në tregtimin e mëngjesit u shit dhe u ble me një çmim prej 18,500 dollarë.

Ether ra 6.2 për qind, duke luftuar për të mbajtur mbi 1,300 dollarë. Tokens XRP dhe Polkadot shënuan humbje edhe më të mëdha, shkruan “Bloomberg”.

Investitorët po përgatiten për tregti të paqëndrueshme që çon në një rritje të normave bazë të interesit që Rezerva Federale (FED) njoftoi këtë javë për të frenuar presionet e çmimeve. Kontratat e së ardhmes për ndarjen e fitimeve ishin në të kuqe dhe dollari u rrit me kujdesin e rritur të tregut.

Rritja e vlerës së eterit që nga mesi i qershorit, e nxitur nga euforia midis investitorëve të shkaktuar nga përmirësimi i zinxhirit të bllokut ethereum, u qetësua shpejt pas përfundimit të procesit të zgjerimit të rrjetit.