Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Josep Borrell ka ftuar ministrin e Jashtëm izraelit Eli Cohen të marrë pjesë në takimin e sotëm urgjent të ministrave të jashtëm të BE-së me Këshillin e Bashkëpunimit të Shteteve Arabe të Gjirit në Oman, i cili do t’i kushtohet zhvillimeve në Izrael dhe në Mesje. Rajoni lindor.

“E ftova ministrin e Jashtëm izraelit të bashkohet në takimin e ministrave të jashtëm të BE-së. Gjithashtu i bëra thirrje Ministrit të Punëve të Jashtme të Autoritetit Palestinez, Riyad al-Malki, që t’i drejtohet tubimit dhe të paraqesë pikëpamjet e Autoritetit Palestinez”, shkroi Borrell në platformën X.

Borrell përsëriti dënimin e tij të fortë për sulmet brutale të Hamasit ndaj Izraelit dhe shprehu keqardhje të thellë për humbjen e jetëve.

“Takimi ministror fillon në Muscat. Ne kemi një takim me historinë: ne duhet të bashkojmë forcat për të qetësuar situatën në Izrael/Palestinë dhe të punojmë drejt zgjidhjeve afatgjata. Ne duhet të forcojmë partneritetin tonë strategjik, për prosperitetin dhe stabilitetin e të dy rajoneve”, shkruan kreu i diplomacisë evropiane, Josep Borrell, në platformën X.

By vull