160 milion euro për Maqedoninë nga Komisioni Evropian

vull

Komisioni Evropian (KE), në emër të BE-së, nënshkroi sot Memorandumin e Mirëkuptimit (Memorandum Mirëkuptimi) për programet e ndihmës makro-financiare (MPJ) me tetë partnerë. Marrëveshjet janë pjesë e një pakete të SNRF 3 miliardë eurosh për dhjetë vende të zgjerimit dhe vendet fqinje për të ndihmuar në frenimin e kolapsit ekonomik nga pandemia e koronavirusit.

Për Maqedoninë, kërkesat e politikave për programin e tyre  FM-ja 160 milion euroi adresojnë forcimin e qeverisjes fiskale dhe transparencës, luftimin e korrupsionit, përmirësimin e mbikëqyrjes së sektorit financiar, përmirësimin e mjedisit të biznesit dhe trajtimin e papunësisë së të rinjve.

Implementimi i vazhdueshëm dhe i shpejtë i këtyre programeve, tha KE në një deklaratë, është një tregues i rëndësishëm i solidaritetit të BE-së me këto vende në kohë krize me përmasa të papara.

Next Post

DORIEV: I KËNAQUR ME DEBUTIMIN, SHPEJT KAPIM RITMIN E DUHUR

Sulmuesi anësorë vlerëson se kuqezinjtë së shpejti do të jenë në lartësinë e duhur, ndërsa beson se Shkëndija ka shanset e saj në raundin e parë të Europa League. Me vetëm një ndeshje zyrtare konfirmohet vlerë e shtuar në formacionin e Shkëndijës. Ljupço Doriev shkëlqeu të dielën në transfertën me […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: