Arabia Saudite po ndërton një vendpushim luksoz me rërë

vull

Arabia Saudite ka zbuluar një projekt për të ndërtuar një vendpushim luksoz që do të vendoset në mes të Rezervatit Natyror Sharaan në shkretëtirën Al-Ula.

Resorti, i quajtur gjithashtu Sharaan, u projektua nga arkitekti francez Jean Nouvel. Fotografitë e para të botuara tregojnë oborret elegante dhe të bollshme të vendpushimit nga jashtë, në krahasim me brendësinë e tij të pasur, por intime. Pamja e vendpushimit është pjesërisht e frymëzuar nga Al-Hijr – një sit arkeologjik i mbrojtur nga UNESCO që u hap së fundmi për publikun.

Nouvel tregon se në këtë mënyrë ai dëshiron të kontribuojë në ruajtjen e “këtij peizazhi antik” në shkretëtirën Saudite.

– Al-Ula është një muze. Çdo vrimë dhe dalje, çdo kokërr rërë dhe shkëmb. Çdo vend gjeologjik dhe arkeologjik meriton çdo vëmendje dhe studim të hollësishëm. “Veryshtë shumë e rëndësishme të mbash të gjithë njohjen dhe hijeshinë e shkretëtirës,” i tha arkitekti Dezen.Resorti Sharaan do të jetë i hapur për vizitorët deri në vitin 2023 dhe do të ketë 40 apartamente për mysafirë dhe tre vila. Zhvillimi i projektit do të mbikëqyret plotësisht nga Nouvel, së bashku me Komisionin Mbretëror të Shkretëtirës Al-Ula, themeluar në 2017, për të ndihmuar në zhvillimin dhe përparimin e zonës.

Ky projekt është pjesë e përpjekjeve më të gjera të Arabisë Saudite për të paraqitur veten si një destinacion turistik ndërkombëtar, për shkak të ekonomisë së vendit dhe identitetit kombëtar.

Next Post

Hulumtim: Banorët e Maqedonisë duhet të punojnë 76 ditë për të blerë një iPhone, qytetarët e Lihtenshtajnit vetëm tre ditë

Në dy vitet e fundit, portali i Internetit Verivox ka hulumtuar se sa njerëz në vende të ndryshme anembanë botës duhet të punojnë për të blerë një iPhone.Frankfurter Allgemeine Zeitung shkruan për këtë hulumtim. Të parët në listë janë qytetarët e Lihtenshtajnit të cilëve u duhen tre ditë pune për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: