Austria rrit gjobat: Deri në 5,000 euro, konfiskim i automjetit, vizitë te një psikolog ..

vull

Që nga qershori i këtij viti, një ligj hyn në fuqi në Austri që parashikon dënime më të larta për shkelësit e rregullave të trafikut, veçanërisht për ata që përsërisin krimin.
Nëse vozisni shumë shpejt, mund të paguani një gjobë deri në 5,000 euro dhe të qëndroni pa patentë shoferi për gjashtë muaj. Përveç kësaj, “paketa” përfshin një vizitë te një psikolog dhe një vlerësim shëndetësor të ngasjes.

Austriakët vendosën të kopjonin pjesërisht modelin zviceran. Makinat konfiskohen atje dhe më pas shiten në ankand.

Ministri i Transportit, Leonore Gevzeler nga Partia e Gjelbër, njoftoi se atyre që përsërisin shkeljet e trafikut mund t’u konfiskohen automjetet. Kjo vlen për shoferët që do të ngasin makinën shumë më shpejt sesa kufijtë – 40 km / orë. në qytet dhe 50 km / orë. jashtë vendbanimit. E njëjta gjë vlen edhe për ata që do të marrin pjesë në gara të paligjshme. Këto masa duhet të jenë në fuqi deri në fund të vitit.

Sipas Ministrisë së Brendshme të Austrisë, vitin e kaluar 338 njerëz vdiqën në aksidente rrugore. Në 31.8% të rasteve, shkaku i aksidentit ishte shpejtësia e pa rregulluar. Në vitin 2019, kishte 416 vdekje në rrugë.

Next Post

Grubi: Shpresoj që vaksinimi me Kovaks të realizohet javën e parë të prillit

Zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi, në Click Plus thotë se ka ngecje me procesin e vaksinimit, duke shpresuar që në javën e parë të prillit të realizohet vaksinimi me Kovaks. “Ka ngecje shumë serioze në sigurimin e vaksinës dhe unë shoh që ka vështirësi jo vetëm në vendin tonë ka […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: