BE: Situata në Ballkanin Perëndimor kërkon debat të hapur

vull

Ministrat e jashtëm të BE do të përqëndrohen në Ballkanin Perëndimor në takimin e tyre të ardhshëm të planifikuar për 10 maj dhe Këshilli i BE thekson se situata në rajon kërkon një prani fizike dhe një debat të sinqertë dhe të hapur të ministrave të BE, raportuan media rajonale.

“Situata në Ballkanin Perëndimor po ndryshon në drejtime të ndryshme, jo të gjitha janë pozitive dhe kjo është arsyeja pse duhet të kemi një debat të mirë drejtpërdrejt,” tha zyrtari i BE.

“Ballkani Perëndimor kërkon një bisedë të sinqertë dhe të hapur midis ministrave, në konsultim me Miroslav Lajcak. Nga Kosova, përmes BeH  ne kemi një numër çështjesh të rëndësishme dhe kjo është arsyeja pse ka nevojë që ky debat të mbahet drejtpërdrejt,” thanë ata në Bruksel.

Ministrat e jashtëm të BE do të diskutojnë situatën në Ukrainë, Gjeorgji, Etiopi, Indi dhe Mianmar në një video konferencë në 19 Prill, sipas raporteve të medias.

 

 

 

 

 

Next Post

Aleanca për Shqiptarët – Dega Tetovë : KOMUNA E TETOVËS RREZIKON JETËN E TETOVARËVE

Aleanca për Shqiptarët dega Tetovë reagon ashpër ndaj pakujdesisë së autoriteteve komunale në Tetovë gjatë mirëmbajtjes së rrugës Tetovë – Banja e Tetovës. Sot, në orët e pasdites rrëshqitja e dheut dhe e gurëve ka bllokuar tërësisht këtë rrugë duke rrezikuar edhe jetën e tetovarëve të cilët këtë rrugë e […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: