Biden: Unë refuzoj të hap një dekadë të re lufte në Afganistan

vull
UASHINGTON –

Presidenti amerikan Joe Biden iu drejtua kombit në fund të luftës më të gjatë të zhvilluar nga Shtetet e Bashkuara dhe edhe një herë shpjegoi vendimin e tij për t’i dhënë fund angazhimit 20-vjeçar amerikan në Afganistan.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara mori përgjegjësinë për një vendim të tillë dhe tha se nuk ishte dakord me kritikat se kishte një mënyrë më të mirë për të evakuuar amerikanët dhe civilët, raportoi Zëri i Amerikës.

“Disa tani po thonë se evakuimi duhet të kishte filluar më herët ose se mund të ishte kryer në një mënyrë më të rregullt. Unë e respektoj këtë, por nuk jam dakord. Turmat në aeroport do të krijonin gjithçka pavarësisht kur filloi tërheqja “, Tha Biden.

Biden tha se 90 përqind e amerikanëve që donin të largoheshin nga Afganistani arritën të evakuohen dhe shtoi se ka midis 100 dhe 200 qytetarë amerikanë që ende duan të largohen nga vendi.

“Nuk ka afat për amerikanët e mbetur, ne jemi të vendosur t’i nxjerrim ata nëse duan të largohen nga Afganistani,” theksoi ai.

Next Post

Nga nesër, kroatët më në fund mund të shkojnë në kafene

Masa më e rëndësishme për të kontrolluar koronavirusin është mbajtja e një distance minimale të caktuar mes punonjësve dhe mysafirëve, e cila është 1.5 metra. Për punonjësit, matja ditore e temperaturës së trupit është e detyrueshme, si dhe mbajtja e maskave mbrojtëse. Për më tepër, vetëm ata mysafirë që janë ulur në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: