Blinken: Një Ukrainë e pavarur do të zgjasë shumë më gjatë se Vladimir Putin

vull

“Një Ukrainë e pavarur do të zgjasë shumë më gjatë se Vladimir Putin,” tha Sekretari amerikan i Shtetit Anthony Blinken në një intervistë për CNN mbrëmë.
“Ukraina do të mbetet në një mënyrë apo tjetër dhe Putini do të zhduket një herë e përgjithmonë”, tha Blinken.  Në intervistë, Sekretari i Shtetit i bëri thirrje presidentit rus që të ndalojë luftën.  “Ndaloni luftën menjëherë”, thirri ai.  Ai paralajmëroi edhe një herë Kinën për pasoja të rënda nëse vendos të ndihmojë Moskën të shmangë sanksionet.  “Fakti që Kina nuk e ka dënuar atë që po bën Rusia flet shumë”, tha Blinken.

Next Post

Rënia e çmimit të naftës ka nxitur Wall Street

Në Wall Street të martën, çmimet e aksioneve u rritën ndjeshëm, duke thyer zinxhirin negativ shumëditor pasi investitorët u inkurajuan nga rënia e çmimit të naftës nën 100 dollarë për fuçi, duke reduktuar frikën për rritje të mëtejshme të inflacionit. Mesatarja industriale Dow Jones u rrit me 599 pikë, ose […]

Subscribe US Now