Blinken: Shtetet e Bashkuara do të punojnë me talebanët nëse mbajnë premtimet e tyre

vull

Shtetet e Bashkuara do të bashkëpunojnë me talebanët nëse ata përmbushin detyrimet e marra, tha kreu i diplomacisë amerikane, Anthony Blinken, disa orë pas largimit të ushtarëve të fundit amerikanë nga Afganistani.

“Çdo fazë që do të ndjekim nuk do të bazohet në atë që thotë qeveria talebane, por në atë që po bën për të respektuar angazhimet e saj,” tha Blinken.

Ai theksoi se zotërit e rinj të Afganistanit duhet të “meritojnë” kërkesën e tyre për legjitimitet dhe ndihmë ndërkombëtare.

“Talibanët duan legjitimitet dhe mbështetje ndërkombëtare. Mesazhi ynë është që legjitimiteti dhe mbështetja duhet të fitohet,” tha Blinken.

Tani për tani, SHBA ka pezulluar praninë e saj diplomatike në Afganistan dhe ka transferuar operacionet në ambasadën në Doha, Katar, tha sekretari amerikan i shtetit, duke përmendur “mjedisin e pasigurt të sigurisë dhe situatën politike” në vend.

Next Post

Instituti Kërkimor i Kanadasë ka ngritur akuza penale kundër Dodik për mohimin e gjenocidit

Instituti i Kërkimit të Gjenocidit në Kanada (IGK) ka ngritur akuza penale për mohimin e gjenocidit të Srebrenicës kundër anëtarit të Presidencës së Bosnjës dhe Hercegovinës, Milorad Dodik. – Me veprimet e tij me qëllim të provokimit të intolerancës, përçarjes dhe urrejtjes ndëretnike, Dodik me vetëdije dhe me qëllim mohoi […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: