Elen Konve Mure: Franca së shpejti do t’i japë dritën e gjelbër NATO-s, por BE kërkon kohë

vull

– Ne e kuptojmë që sinjali i dhënë është shumë negativ dhe nuk duam që ajo të provokojë një reagim kundër Francës dhe pozicionit të saj, por ai mesazh duhet të kuptohet që nuk është një veprim negativ ndaj Maqedonisë. Franca i konsideron të gjitha vendet e rajonit si pjesë të kontinentit Evropian, por sot është e nevojshme që BE të reformojë brenda, thotëElen Konve Mure.

 

– Nuk është veto, apo refuzim nga Franca, sepse Franca nuk dëshiron të bllokojë procesin, por vetëm të bie në mënyrë pozitive, sepse ndoshta sot BE nuk është e gatshme të pranojë shtete të reja anëtare dhe është e nevojshme. është të shikojmë disa kritere që do të ndihmojnë pranimin dhe pranimin e vendeve të reja kandidate, tha senatori Conway-Moore, duke sqaruar datën për Shkupin dhe Tiranën në samitin e BE në tetor.

Next Post

Roth: Një gabim i madh, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut i përkasin BE-së

– Po, ne kemi nevojë për të reformuar Bashkimin Evropian! Por kjo nuk është në kundërshtim me zgjerimin e saj. Një BE më e madhe, e cila është njëkohësisht më e aftë, më sovrane dhe më demokratike, mund të krijojë siguri më të madhe për qytetarët e saj. Prandaj, Presidenti i KE në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: