Dokumenti i Janes Jansha jo vetëm luftë në Ballkan por edhe kthimi i Gruevskit

vull

Pas informacionit të djeshëm se Kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansa, kishte dërguar një dokument jozyrtar ” në Bruksel duke kërkuar ndarjen e BeH dhe ai pastaj mohoi pretendimet, media sllovene njoftoi se dokumenti me siguri ekzistonte. Sidoqoftë, “Non Paper” që po trazon Ballkanin nuk u dorëzua, siç shkruajnë mediat sllovene, nuk u dorëzua përmes një procedure të rregullt, por përmes kanaleve sekrete.

Portali 24ur.com njoftoi, duke cituar burime, se ekziston një mundësi e madhe që dokumenti sekret ekziston vërtet, por që pretendohet se nuk është paraqitur përmes kanaleve të zakonshme diplomatike. Ata gjithashtu pretendojnë se dokumenti nuk u pa nga zyrtarët e lartë të Sllovenisë.

Sipas burimit të përmendur, dokumenti kërkon gjithashtu kthimin e ish-kryeministrit të Maqedonisë Veriore, Nikola Gruevski, në vend dhe përqendrimi nuk është vetëm në BeH.

Ata gjithashtu iu drejtuan Ministrisë së Punëve të Jashtme, Komisionit Evropian, Këshillit Evropian dhe Ambasadës së SHBA në Ljubljanë për sqarime mbi informacionin.

Deputetët sllovenë Klemen Grossey dhe Irena Joveva iu përgjigjën thashethemeve në rritje për planet për shpërbërjen paqësore të BeH, duke thënë se Sllovenia duhet të mbështesë kryesisht procesin e mëtejshëm të integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE dhe të luajë një rol të sinqertë si ndërmjetës.

Next Post

Videoklip si të huajt, ja si vjen Enrik

Jemi mësuar ta dëgjojmë emrin Enrik në muzikë konkretisht Enrikue Iglesias por tani jemi më fat që muzikës shqiptare ju shtua një talent i madh me emrin Enrik! Enriku sapo ka realizuar projektin e tij të fundit të titulluar “E Doja” këngë kjo e realizuar në mënyrë profesionale më zë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: