El Salvador është vendi i parë ku bitcoin është bërë një mjet pagese

vull

Presidenti i shtetit të Amerikës Qendrore të El Salvador Najib Bukhele (39), përmes një mesazhi video në konferencën e bitcoin në Miami njoftoi se javën e ardhshme ai do të propozojë një ligj që do ta bëjë Bitcoin një tender ligjor në atë vend.

Ai beson se lëvizja mund të ndihmojë El Salvadorin të ecë përpara, raportoi AP.

“Javën e ardhshme, unë do t’i dërgoj një projekt-ligj Kongresit për të zyrtarizuar bitcoin si një mjet pagese në El Salvador. “Kjo do të krijojë vende të reja pune dhe ndihmë financiare për mijëra njerëz në zonën jashtë ekonomisë zyrtare në një periudhë afatshkurtër, dhe në planin afatmesëm dhe afatgjatë ne shpresojmë që ky vendim i vogël të na ndihmojë të paktën ta shtyjmë njerëzimin në drejtimin e duhur. “Tha Buckele.

Dollari amerikan është monedha zyrtare e El Salvadorit dhe një e katërta e popullsisë së vendit jeton në Shtetet e Bashkuara – vetëm vitin e kaluar ata dërguan në shtëpi më shumë se 6 miliardë dollarë.

Next Post

Kryetari Dehari: Greshnicën dhe qytetarët i duam me punë

<span class=”tojvnm2t a6sixzi8 abs2jz4q a8s20v7p t1p8iaqh k5wvi7nf q3lfd5jv pk4s997a bipmatt0 cebpdrjk qowsmv63 owwhemhu dp1hu0rb dhp61c6y iyyx5f41″>Pasi ka prezantuar disa vepra infrastrukturore të kryera në fshatin Greshnicë, palestra e sportit që plotëson standardet më të larta, kryetari i komunës së Kërçovës, Fatmir Dehari ka shkruar se ky vendbanim është me shumë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: