Fajon: Sjellja e papërgjegjshme e Jansha mund të çojë në një luftë të re në Ballkan

vull

Duke komentuar mbi ekzistencën e pretenduar “Non-paper” të Kryeministrit Slloven Janez Jansha, eurodeputetja Tanja Fajon tha se sjellja e papërgjegjshme në lidhje me të ashtuquajturën Përfundimi i planit të BeH për shpërbërjen paqësore mund të çojë në një luftë të re në Ballkan.

“Këto ditë unë jam përmbytur me thirrje dhe mesazhe të shumta shqetësuese nga BeH, duke paralajmëruar se Kryeministri Jansha po përpiqet të përfundojë planin Millosheviç-Tugjman për të formuar një Serbi dhe Kroaci të madhe me një propozim për shpërbërjen paqësore të BeH. Një sjellje e tillë e papërgjegjshme mund të çojë në një luftë të re në Ballkan,” shkroi Fajon në Twitter.

Ajo i kërkoi Jansha të shpjegonte se çfarë është në dokumentin që Sllovenia duhet t’i paraqesë Presidentit të Këshillit Evropian.

“Nëse raportet e medias nga BeH dhe deklaratat e diplomatëve në rajon janë të sakta, kjo mund të jetë shumë e dëmshme për Slloveninë,” shkroi Fajon.

Next Post

Brexit ka lënë në baltë britanikët - patentat e tyre të shoferit nuk janë të vlefshme

Dalja e Britanisë nga Bashkimi Evropian ka kufizuar një numër përfitimesh për qytetarët britanikë. Njëra prej tyre është lëvizja e lirë në territorin e Bashkimit Evropian, dhe kjo i preku më shumë për sa i përket patentë shoferit dhe gjobitjes. Me daljen nga BE-ja, tani të gjithë shtetasit e Mbretërisë së […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: