Italia është e gatshme të mirëpresë turistë nga e gjithë bota

vull

Certifikata e BE do të lejojë turistët të udhëtojnë pa karantinë nëse janë rikuperuar nga Covid-19, nëse janë vaksinuar ose kanë një test negativ PCR.

Kryeministri italian Mario Draghi ka thënë se italianët do të marrin një pasaportë kombëtare të gjelbër këtë muaj që do t’i lejojë ata të udhëtojnë midis rajoneve.

Ai nuk ofroi detaje të pasaportës kombëtare të gjelbër, por tha se do të ishte gati një muaj para se BE të planifikojë të lëshojë një certifikatë që do t’ua bënte më të lehtë qytetarëve të udhëtonin midis vendeve gjatë verës.

Italianët aktualisht janë të lirë të udhëtojnë midis rajoneve me nivelin më të ulët të kufizimeve, të cilat aktualisht mbulojnë pjesën më të madhe të vendit, duke përjashtuar qytetin e vogël Aosta në kufirin francez, rajonin jugor të Pulias, Bazilikën, Kalabrinë, Siçilinë dhe Sardenjën.

 

 

Next Post

Greqi: Karantinë e rreptë pesë-ditore për banorët e ishullit të Kalymnos

Kufizimi i përkohshëm i lëvizjes së qytetarëve gjatë gjithë ditës dhe lejohet të largohen nga shtëpia vetëm për një shëtitje në kafshë shtëpiake ose sporte individuale, për furnizim ushqimi ose për arsye shëndetësore u prezantua këtë mëngjes në ishullin grek të Kalimos, i cili për shkak të rritjes së numrit […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: