Mësuesi më i mirë në botë mori një milion dollarë, ai e ndau çmimin me kolegët e tij

vull

Çmimi Global i Mësuesit u fitua këtë vit nga mësuesi indian Ranjitsin Disale nga 12,000 mësues të regjistruar nga e gjithë bota.

Ranjitsin Disale, 32 vjeç, një mësues në një shkollë rurale në shtetin perëndimor indian të Maharashtra, është shpërblyer për angazhimin e tij në edukimin e vajzave.

Ky çmim i solli Ranjitsin një kontribut financiar prej afro 1 milion dollarësh, të cilin në frymën e fjalëve të tij, ai vendosi ta ndajë me mësues të tjerë që ishin në listën e 10 kandidatëve kryesorë për çmimin.

Disale bëri shumë për vajzat nga zona e varfër ku ata jetojnë për të ndjekur shkollën dhe kështu shmangin analfabetizmin dhe martesën e parakohshme. Për më tepër, mësuesi mban mësime online për studentët në 83 vende dhe drejton një projekt ndërkombëtar që lidh të rinjtë në zonat e luftës.

Next Post

Pas vitit 2035, nuk do të ketë makina me benzinë ​​në Japoni

Qeveria Japoneze synon të prezantojë rregulla më të rrepta për të rregulluar tregun e brendshëm të makinave deri në vitin 2035, në mënyrë që të përjashtojë nga shitja makina me benzinë ​​dhe naftë. Sipas planeve të Ministrisë së Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë, ata që duan të blejnë një makinë të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: