Misteri i qytetit gjerman në të cilin rritet toka dhe ndërtesat prishen …

vull

Të njohur për rendin, punën dhe disiplinën e tyre, është e vështirë të imagjinohet gjermanët të bëjnë diçka të gabuar. Por ndonjëherë ndodh …

Në periferi të Gjermanisë, përgjatë kufirit me Francën dhe përgjatë të ashtuquajturës Shtrihet pylli i zi Qyteti i Staufen .

është i famshëm për kështjellën e tij të vjetër në majë të një kodre plot vreshta.

Turistët e kënaqur nuk e lënë qytetin pa një shishe verë të bërë në shtëpi.

Por gjithashtu ky qytet i larmishëm ka një arkitekturë të mrekullueshme dhe mbishkrime të pazakonta në ndërtesa.

Vendosur në formën e shiritit të kanalit që përpiqet të mbrojë ndërtesat nga çarjet, ata përcjellin një mesazh: “Stauffen nuk duhet të ndahet”.

Fatkeqësi e ngadaltë

Në vetëm një vit, qyteti mbytet dhe ngrihet përsëri nga 10 deri në 15 centimetra, dhe disa pjesë të qytetit “u rritën” për 30 centimetra. Ajo shkaktoi dëme në formën e plasaritjes së ndërtesave.

Dëmi mendohet se është shkaktuar nga një operacion shpimi rreth 10 vjet më parë.

Qëllimi ishte sigurimi i ngrohjes gjeotermale kundër nxehtësisë së qytetit, por kjo krijoi një presion mbi ujërat nëntokësorë dhe një reagim kimik nga i cili u ngrit toka dhe ndërtesat filluan të plasariten.

Edhe pse autoritetet kanë ndërmarrë hapa për të riparuar dëmin, toka është ende “lëviz” në mënyrë të pandalshme.

 

Next Post

Modric, Rodriguez, Bale dhe Jovic në listën e transferimeve

Zakonisht Spanja “Marca” mirë e informuar pretendon se Zinedine Zidane dhe Real Madrid kanë përgatitur një listë të lojtarëve që do të shiten në dritaren e transferimit të verës, dhe përfshihen emra të mëdhenj si Luka Modric, Jaime Rodriguez, Gareth Bale dhe Luka Jovic. Bale, natyrisht, nuk ka qenë në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: