Navalny dënohet me nëntë vjet burgim

vull

Udhëheqësi i opozitës ruse, Aleksei Navalny është dënuar me nëntë vjet burgim, për mashtrim dhe përbuzje të gjykatës në një burg të sigurisë së lartë të martën, në një gjyq, të cilin kritikët e Kremlinit e shohin si përpjekje për ta mbajtur në burg armikun më të flaktë të presidentit Vladimir Putin për aq kohë sa të jetë e mundur.

Një gjykatës ka vendosur gjithashtu që Navalny të dënohet edhe me një gjobë prej 1.2 milionë rublash (rreth 11 500 dollarë). Navalny mund të apelojë vendimin.

Më herët, gjykata e shpalli fajtor Aleksei Navalny nën akuzat për përvetësim.

Gjykatësja Margarita Kotova e ka lexuar dënimin e tij më 22 mars në një burg jashtë Moskës, ku është duke u mbajtur Navalny.

Prokurorët kishin kërkuar dënim me burgim për 13 vjet.

Next Post

Çka tash e mbrapa në Shqipëri?

Agron Hoti Asnjë vend ish-komunist s’e ka kaluar më me vështirësi tranzicionin nga komunizmi në demokraci sesa Shqipëria. Bile Shqipëria, ashtu siç është duke vazhduar, ende nuk mund të thuhet ta ketë kaluar plotësisht atë tranzicion. Zhvillimet politike brenda taborrit opozitar tregojnë më së miri se tranzicioni ende s’është përfunduar, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: