Në Kinë, 15 rrokaqiej u rrëzuan në vetëm 45 sekonda

vull

Një video është postuar në YouTube që tregon prishjen e njëkohshme të 15 rrokaqiejve, me vlerë rreth 154 milionë dollarë. Ata u rrëzuan në vetëm 45 sekonda.

 

Taiwan News shkruan se rrokaqiejt ishin pjesë e projektit të papërfunduar të Liang Star City nga 2011. Ky projekt u ndërpre shpesh pas ndryshimit të qeverisë, madje edhe pas ndërhyrjes së qeverisë, projekti nuk vazhdoi deri në fund të vitit të kaluar. Të drejtat e pronësisë u blenë atëherë nga një kompani për 154 milion dollarë .

U vendos që të ndërpritet ndërtimi sepse projekti nuk plotësonte kërkesat aktuale të tregut, më pas u zbulua se themelet ishin të ekspozuara ndaj shiut dhe se ishte e pamundur të bëheshin riparime. Prandaj, opsioni i vetëm ishte prishja e tyre.

Zona e shpërthimit ishte 500,000 metra katrorë , e cila është zona më e madhe e rrënimit në Kinë . Rreth 2,000 familje u evakuuan dhe 4,6 ton eksploziv të vendosur në 85,000 pika në 15 rrokaqiejt u përdorën për prishjen . Prishja zgjati vetëm 45 sekonda.

Next Post

Misteri u zgjidh: Barcelona zbulon se cili lojtar i ekipit të parë trashëgoi "10 -ën" e Messit

Barcelona me një video të bukur dhe njoftoi për publikun se “10” -ja e re e ekipit të parë do të jetë Ansu Fati, shpresa e madhe e futbollit që me siguri shpreson se numri i ri do t’i sjellë atij shumë fat. Ansu Fati iu nënshtrua disa operacioneve në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: