Osmani në Bukuresht realizoi takim me Çuka

vull

Osmani e informoi bashkëbiseduesin e tij për angazhimet aktuale dhe përpjekjet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë Veriore për të vazhduar përpjekjet e reformës evropiane, angazhimin për promovimin e marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë dhe bashkëpunimin rajonal.

– Pavarësisht nga sfidat aktuale, ne nuk duam të humbasim asnjë ditë në afrimin e vendit me standardet evropiane. Përmirësimi i marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë është sigurisht një nga përparësitë kryesore të Maqedonisë Veriore, si një model që garanton vetëm stabilitet dhe prosperitet për të gjithë rajonin – tha Osmani.

Kryeministri Çuka shprehu kënaqësinë me progresin dhe entuziazmin e Maqedonisë Veriore në kontekstin e integrimit evropian, duke theksuar se përparimi i vendit drejt BE-së do të kontribuojë në një Ballkan paqësor, të sigurt dhe të prosperuar, i cili është një garanci e fortë për stabilitetin dhe fqinjësinë më të gjerë në Ballkan. për stabilitetin e Evropës.

Në takim u diskutuan gjithashtu zhvillimet aktuale të brendshme politike në të dy vendet, çështjet rajonale dhe globale dhe lloje të ndryshme të bashkëpunimit që do të forcojnë bashkëpunimin dypalësh midis Maqedonisë Veriore dhe Rumanisë.

Next Post

Sanksionohen 624 persona për mosmbajtje të maskës mbrojtëse

Në 24 orët e fundit (15/16.12.2020) në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sa i përket masës për mbajtjen e obliguar të mbrojtjes personale të fytyrës janë regjistruar 624shkelje të kësaj mase. Ministria e Punëve të Brendshme apelon deri te qytetarët t’i respektojnë masat dhe protokollet e sjellura nga […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: