Pas vitit 2035, nuk do të ketë makina me benzinë ​​në Japoni

vull

Qeveria Japoneze synon të prezantojë rregulla më të rrepta për të rregulluar tregun e brendshëm të makinave deri në vitin 2035, në mënyrë që të përjashtojë nga shitja makina me benzinë ​​dhe naftë.

Sipas planeve të Ministrisë së Ekonomisë, Tregtisë dhe Industrisë, ata që duan të blejnë një makinë të re do të jenë në gjendje të zgjedhin vetëm midis një makine hibride, elektrike ose automjetit të hidrogjenit. Këto masa janë pjesë e strategjisë së Tokios për emetimet zero të dioksidit të karbonit dhe gazrave të tjerë të dëmshëm në atmosferë deri në vitin 2050. Qëllimet u njoftuan më parë nga kryeministri japonez Yoshihide Suga.

Tregu japonez i makinave sot ofron mjaft modele hibride, të cilat janë në ofertat e të gjithë prodhuesve të makinave në vend. Por makinat elektrike për konsum masiv aktualisht prodhohen në sasi të kufizuara.

Prodhuesi kryesor i automjeteve Toyota Motors, për shembull, nuk prodhon makina elektrike, por ofron një larmi motorësh hibride dhe hidrogjeni. Kompania tashmë ka njoftuar se planifikon të tërhiqet nga tregu i brendshëm deri në vitin 2025 makinat e saj që funksionojnë vetëm me benzinë ​​dhe naftë.

Next Post

Tirana pret finalen e garës së re të UEFA-s

Sot, Shtëpia Evropiane e Futbollit vendosi t’i akordojë Shqipërisë dhe kryeqytetit të saj Tiranës, nikoqirin e finales së parë të garës së re. Ky është gara e tretë e renditur që UEFA prezanton për të kënaqur vendet më të vogla që rrallë kanë një përfaqësues në Champions League dhe Europa […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: