Pompeo nga Praga filloi vizitën e tij në vendet e Evropës Qendrore

vull

Sekretari i Shtetit Amerikan Mike Pompeo nisi një turne pesë-ditor në Evropën Qendrore me një vizitë në Republikën çeke dhe do të diskutojë me nikoqirët e tij kryesisht për Kinën dhe rrjetin 5G.

Bisedimet për uljen e varësisë së energjisë nga Rusia janë gjithashtu në axhendën e Sekretarit të Shtetit të SHBA.

Pompeo do të takohet me Ministrin e Jashtëm Cek Thomas Petritsek në Plesen, ku ai do të bëjë nderime për trupat amerikane që çliruan qytetin nga nazistët në 1945.

Pompeo do të vizitojë Slloveninë të enjten për të nënshkruar një marrëveshje bilaterale mbi çështjet e sigurisë në lidhje me rrjetin 5G.

Në të njëjtën ditë, Pompeo do të takohet me kancelarin austriak Sebastian Kurz, për të diskutuar tregtinë SHBA-Austriake, si dhe pjesëmarrjen e Austrisë në misionet paqeruajtëse në të gjithë botën.

Sekretari i Shtetit Amerikan është planifikuar të vizitojë Poloninë të Shtunën për të diskutuar mbi vendosjen e trupave që tërhiqen nga Gjermania.

Pentagoni kohët e fundit njoftoi se 6.400 trupa amerikane po tërhiqeshin nga Gjermania dhe 5.600 trupa do të vendoseshin në vendet e tjera anëtare të NATO-s. Më herët, Ministria Polake e Mbrojtjes njoftoi se të paktën një mijë trupa do të vendoseshin në vend dhe se do të krijohej një strukturë në krahun lindor të NATO-s.

Next Post

LSDM: Ne po krijojmë një qeveri të re të liruar nga nacionalizmi

LSDM vazhdon bisedimet serioze për formimin e një shumicë të qëndrueshme parlamentare dhe një koalicion qeveritar me një mandat të plotë, katër vjeçar, të qëndrueshëm, bëhet e ditur nga LSDM-ja. Shumica e re parlamentare dhe qeveria e re, thonë ata, do të jenë të liruar nga çdo lloj nacionalizmi. – […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: