Reklamimi kundrejt realitetit: Truket e përdorura nga agjencitë për të manipuluar udhëtarët – hidhni një sy

vull

Nuk ka asnjë agjenci që do t’u pranojë turistëve se Taj Mahal është plot me mbeturina, dhe piramidat egjiptiane janë të mbuluara nga një re tymi për shkak të djegies së mbeturinave …

Filtra, shkrepje dhe fotomontazh – me vetëm disa klikime e shndërrojnë realitetin e errët në një mbretëreshë bukurie, e cila ndonjëherë mund të shkaktojë dhimbje koke për turistët që kanë shpenzuar shumë para për të udhëtuar në anën tjetër të botës dhe më pas të zhgënjehen me një skenë krejt tjetër nga ajo që është treguar.

Agjencitë e udhëtimit nuk janë aq të “çmendura” për t’u treguar klientëve të tyre destinacionin e vërtetë, thjesht sepse askush nuk do të dëshiroje të udhëtojë atje.

Vetëm se diçka nuk është ajo që kemi imagjinuar, nuk do të thotë që ne nuk do të udhëtojmë diku ose do të ndalemi së eksploruari bukurinë e botës, por është gjithmonë mirë të njohim pamjen reale të vendit që duam të vizitojmë.

 

 

Next Post

Deputeti Jahoski: Në asnjë moment nuk e kam braktisur grupin e deputetëve të BDI-së, në ueb faqen e Kuvendit është bërë gabim teknik

Deklaratë e deputetit të Bashkimit Demokratik për Integrim Ismail Jahoski: Të nderuar , Më lejoni t’ju informoj se unë, Ismail Jahoski, i zgjedhur si deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut nga lista e BDI-së, në asnjë moment nuk kam dalë nga grupi parlamentar, dhe as nuk jam […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: