Rezistenca ndaj grushtit të shtetit ushtarak të Mianmarit : Spitalet në më shumë se 30 qytete mbyllen, studentët aktivizohen

vull

Spitalet në më shumë se 30 qytete në të gjithë vendin aziatik kanë ndaluar punën në protestë dhe studentët po bashkohen me lëvizjen e mosbindjes civile pas grushtit të shtetit ushtarak.

Personeli mjekësor në më shumë se 70 spitale në më shumë se 30 qytete anembanë Mianmarit hyri në grevë këtë mëngjes në protestë për një grusht shteti ushtarak nga ushtria e vendit.

Kujtojmë, udhëheqësi i shtetit Aung San Suu Kyi u rrëzua dhe u arrestua, por duket se një lëvizje e tillë nga ushtria filloi të krijonte një lëvizje rezistence që do të drejtohej nga taktikat e mosbindjes civile.

Lëvizja e sapoformuar lëshoi ​​një deklaratë ku thuhej se ushtria kishte vënë interesat e veta përpara interesave të njerëzve gjatë krizës së rrezikshme me pandeminë e koronavirusit.

Next Post

Reagim nga BFI-ja: Tentimi për nxjerrje nga konteksti i një pjese të bisedave të këtij takimi është tendencioz dhe qëllimkeq

Reagimin e postojm të plotë: Dje, më datë 2 shkurt 2021, me kërkesë të Qendrës për Menaxhim me Kriza u mbajt takim me udhëheqësinë e kësaj qendre, në përbërje të Drejtorit dhe Zëvendësdrejtorit, Stojançe Angelov dhe Ekrem Zendeli, prezent në të cilin ishte edhe Shefi i Kabinetit të Qendrës, Ferik […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: