Rruga për në punë duhet konsideruar në orarin e punës?

vull
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Pasagjerët e transportit publik dërgojnë aq shpesh e-mail rrugës për në punë, saqë kjo kohë duhet të llogaritet gjatë orarit të punës, thonë studiuesit nga Universiteti i Anglisë Perëndimore.

Aksesi në internet me valë në transportin publik dhe përdorimi në rritje i telefonave celularë kanë zgjatur orët e punës, sipas një studimi të fundit të 5000 pasagjerëve të transportit publik në Londër. Studimi zbuloi se 54 përqind e udhëtarëve përdornin Wi-Fi nga transporti publik për të dërguar email në punë. Udhëtarë të tjerë përdorën rrjetin në telefonat e tyre për të dërguar emaile të lidhura me punën.

Rrugës për në punë njerëzit dërgonin mesazhe për ditën e punës që i priste, ndërsa rrugës për në shtëpi përfundonin pjesën tjetër të punës.

Studimi zbuloi gjithashtu se lidhja më e mirë e internetit në transportin publik kontribuoi në ditët më të gjata të punës dhe më shumë njerëz që përdorin laptopë dhe telefona për të punuar ndërsa udhëtonin në transportin publik.

Hulumtimet ngrenë pyetjen e balancës punë-jetë dhe nëse është e shëndetshme të zgjatet dita e punës, duke pasur parasysh se njerëzit tani i përgjigjen rutinës e-mail jashtë orarit të punës.

Dhe më e rëndësishmja, nëse rruga për në punë do të bëhej pjesë e asaj pune, a nuk duhet të njihet në orarin e punës – pyesin studiuesit anglezë .

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Gositvar: 9 furgona dhe autobusë qarkullonin me defekt

Policia sot ka kryer një aksion kontroll të automjeteve që kryejnë transport publik të udhëtarëve në zonën e gjerë të Gostivarit, kryesisht autobusë dhe furgona. Gjatë kontrollit janë zbuluar dhe sanksionuar ligjërisht 9 automjete me defekt. Katër prej tyre kishin frena me defekt, një kishte me defekt pajisjen drejtuese dhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: