Të gjithë qeshën me shkencëtarin që mohoi gravitetin – NASA nuk ka shpjegim as për këtë fenomen në Finlandë

vull

Skeptikët kanë shkuar në natyrë për të parë vetë atë që një shkencëtar pretendoi në 1996 – se graviteti mund të mohohet.

Pretendimet e tij tani po hetohen në laboratorë në të gjithë botën.

Në vitin 1996, shkencëtari rus Eugene Podkletnov u përgatit të botonte një studim të vlerësuar nga kolegët në revistën prestigjioze britanike Physics, duke provuar se graviteti mund të mohohej.

Gazetat londineze botuan më pas përfundimet e tij, por skeptikët u drejtuan menjëherë në atë vend në natyrë për të parë shkëmbin e çuditshëm.

Të gjithë e dinin se nuk mund të bësh “shaka” me ligjin e gravitetit dhe Ajnshtajni e konfirmoi atë.

Përballë kritikave, Podkletnov tërhoqi punën e tij, por polemikat nuk mbaruan pasi pretendimet e tij filluan të hetohen në laboratorë të ndryshëm nëpër botë, përfshirë ato të NASA-s.

Next Post

Filipçe: Spitalet janë të stërngarkuar, edhe sot ka shumë pacientë në gjendje kritike

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, ka thënë se spitalet janë të stërngarkuara si asnjëherë më parë, janë angazhuar reparte që deri tani nuk kanë pranuar pacient me kovid. Megjithatë, ai thotë se ka mjaftueshëm shtretër për të mjekuar pacientët. “Mjekët po bëjnë gjithçka për pacientët, por një pjesë e tyre […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: