Zelanda e Re rrit pagën minimale dhe taksat për të pasurit

vull

Zelanda e Re do të rrisë pagën minimale në 20 dollarë në orë, si dhe taksën për njerëzit me të ardhura më të larta në 39 për qind, shkruan The Guardian.

Ndryshimet hyjnë në fuqi nesër, së bashku me një rritje të lehtë të papunësisë dhe përfitimeve të sëmundjes. Qeveria vlerëson se rritja e pagës minimale do të mbulojë 175,000 punëtorë dhe do të rrisë pagat me 216 milion dollarë. Shkalla e re më e lartë e taksave do të ndikojë në këdo që fiton më shumë se $ 180,000 në vit, ose rreth 2% të Zelandës së Re.

Të dhënat nga Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) për vitin 2019 tregojnë se paga minimale në Zelandën e Re është ndër pesë më të mirat në botë.

Në vitin 2020, sindikatat bënë thirrje për një rritje të pagave në 22.10 dollarë në orë për ata që ishin në vijën e frontit. Kryeministrja Jacinda Ardern ka njoftuar se po përmbush premtimin e saj të fushatës. Ajo premtoi shumë gjëra të tjera për të ndjekur: ndërtimin e më shumë banesave, përmirësimin e sistemit shëndetësor, investimin në arsim, trajnim dhe mundësi pune.

Next Post

Një burrë 36 vjeçar nga Tetova arrestohet nga policia

Oficerët e policisë nga Sektori i Tetovës për Punë të Brendshme, sot në orën 14 në Tetovë, arrestuan A.B. (36) nga fshati Prsovce. Personi u ndalua në bazë të një urdhri gjykate për vuajtjen e një dënimi me burg, sipas Ministrisë së Brendshme. Deklarata shton se personi do të dërgohet […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: