Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Brexit ka lënë në baltë britanikët – patentat e tyre të shoferit nuk janë të vlefshme

1 min read

Dalja e Britanisë nga Bashkimi Evropian ka kufizuar një numër përfitimesh për qytetarët britanikë. Njëra prej tyre është lëvizja e lirë në territorin e Bashkimit Evropian, dhe kjo i preku më shumë për sa i përket patentë shoferit dhe gjobitjes.

Me daljen nga BE-ja, tani të gjithë shtetasit e Mbretërisë së Bashkuar që banojnë në një nga vendet anëtare të BE-së do të duhet të kenë një patentë shoferi të duhur, dmth me Brexit vlefshmëria reciproke e patentë shoferit pushon të jetë e vlefshme.

Sipas Guardian, të gjithë ata që banojnë ose jetojnë në Bashkimin Evropian dhe janë nga Britania e Madhe do të duhet të aplikojnë për patentë shoferi. Ky është rasti në Francë ku britanikët do të duhet të aplikojnë për patentë shoferi, përfshirë një test teorik. E gjitha kushton 1,800 euro, që do të thotë se përveç kohës, britanikëve do t’u duhet të investojnë para për të qenë në gjendje të ulen pas timonit në këtë vend.

Me këtë, rreth 3 mijë britanikë janë të detyruar të marrin përsëri provimin, dhe nëse kapen nga policia që menaxhon pa lejen e duhur franceze, ata do të gjobiten deri në 15 mijë euro.