Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Britania gjobiti TikTok me 12.7 milionë funte për përdorimin e paligjshëm të të dhënave të fëmijëve - Koha News
Britania gjobiti TikTok me 12.7 milionë funte për përdorimin e paligjshëm të të dhënave të fëmijëve 1

Një rregullator britanik gjobiti sot rrjetin social kinez TikTok me 12.7 milionë funte për përdorim “të paligjshëm” të të dhënave personale të fëmijëve, tha Zyra e Komisionerit të Informacionit (ICO).

ICO beson se TikTok lejoi 1.4 milionë fëmijë nën moshën 13 vjeç në Britani të hapnin profile në platformën e saj në vitin 2020, në kundërshtim me rregullat zyrtare, dhe përdori të dhënat e tyre pa pëlqimin e prindërve.

Hetimi i ICO-së zbuloi se TikTok nuk kreu “kontrolle adekuate për të identifikuar dhe mbyllur profilet e fëmijëve” që janë shumë të vegjël për të përdorur platformën e tij.

– Në Britaninë e Madhe ekzistojnë ligje që garantojnë sigurinë e fëmijëve tanë në botën dixhitale dhe TikTok nuk i respektoi ato, thuhet në njoftimin e Komisionerit për Informacion të Britanisë së Madhe, John Edwards.

By vull