Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Bundestagu konfirmon: Gjermania dërgon trupa në BeH brenda EUFOR

1 min read

Sot në Bundestag u konfirmua zyrtarisht – Gjermania po shqyrton dërgimin e një kontigjenti ushtarak në Bosnje dhe Hercegovinë, në kuadër të EUFOR-it.

Berlini e justifikon këtë duke u kujdesur për paqen dhe stabilitetin e BiH, raporton RTRS.

“Ne mirëpresim forcimin e misionit ushtarak në BiH dhe po shqyrtojmë përfshirjen e ushtrisë gjermane në operacion. Gjermania është e shqetësuar për planet secesioniste. “Është një sulm ndaj unitetit, paqes dhe stabilitetit të BiH, Ballkanit Perëndimor dhe Evropës,” i tha Anna Lirmann, Sekretarja e Shtetit për Evropën në Ministrinë e Jashtme gjermane, në një sesion të Bundestagut për BiH.