ShA ESM nënshkroi marrëveshje me BERZH-in për një linjë kreditore të favorshme për ndërtimin e dy centraleve fotovoltaike

vull

ShA ESM nënshkroi marrëveshje me BERZH-in për një linjë kreditore të favorshme për ndërtimin e dy centraleve fotovoltaike, CF Manastir-1 prej 20MW dhe CF Oslomej-2 prej 10MW. Ndërtimi i dy centraleve fotovoltaike do të kushtojë rreth 25 milionë euro, nga të cilat 5.7 milionë euro do të jenë grant nga […]

Marrëveshja me BERZH-in për ndërtimin e autostradës Shkup – Bllacë, faza e dytë

vull

Drejtori i Ndërmarrjes Publike për Rrugë Shtetërore, Ejup Rustemi, së bashku me ambasadorin e Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Dejvid Gir dhe përfaqësuesin e BERZH-it në vend, Andi Aranitasi, nënshkuan Marrëveshjen për ndërtimin e autostradës Shkup – Bllacë, e cila është një nga prioritetet më të rëndësishme […]

Kovaçevski: Vendimin për ardhmërinë tonë do ta sjellim bashkërisht, në përputhje me interesat strategjike të vendit dhe të gjithë qytetarëve

vull

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski sot mbajti takim koordinues me anëtarët e koalicionit qeveritar, në të cilën i informoi për përmbajtjen e propozimit të presidencës franceze. Pas përfundimit të takimit, Kryeministri Kovaçevski mbajti konferencë për shtyp për mediat. Në vazhdim ua përcjellim fjalimin integral […]

Prof. Bergjyle Saliji zgjidhet zëvendës drejtoresh e shkollës fillore “Bajram Shabani“

vull

Profesoresha Bergjyle Saliji , kuadër profesionist nga radhët e partisë Alternativa në Kumanovë, është zgjedhur zëvendës drejtoresh e shkollës fillore “Bajram Shabani”. Përndryshe, profesoresha Bergjyle Saliji ka një përvoje pune 17 vjeçare dhe në pika të shkurtra kjo është biografia e saj: Bergjyle Saliji lindi më 16 Mars 1979 në […]

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut publikoi propozimin e Presidencës franceze

vull

Me qëllim të informimit transparent të publikut, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot publikoi në ueb faqen propozimin e Presidencës franceze në tërësi dhe mund ta shkarkoni në linkun e mëposhtëm: https://vlada.mk/node/29432 Propozimi, i cili përfshin vërejtjet  e Qeverisë, nga sot është në dispozicion të publikut dhe është […]

NASER MIFTARI NGA RAVENI NDEROHET ME MIRËNJOHJE NGA KRYETARI TARAVARI

vull

Kryetari I Komunës së Gostivarit, Arben Taravari e ka pritur për ta nderuar veprimtarin nga fshati Raven, Naser Miftari. “Mes emocioneve për sakrificën, mundin dhe atdhedashurinë, kisha nderin të bisedoja me z. Naser Miftari nga fshati Raven, të cilin sot e prita në takim në kabinetin tim. I shquar për […]

U publikuan rezultatet e provimit të maturës shtetërore për vitin shkollor 2021-2022, nota mesatare më e lartë se vitin e kaluar

vull

Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se  rezultatet e provimit të maturës shtetërore për vitin shkollor  2021-2022 tashmë janë publikuar dhe nxënësit mund t’i shikojnë në tabelat e shpalljeve nëpër shkolla, si dhe në mënyrë elektronike përmes portalit rezultati.dic.edu.mk. Rezultatet u publikuan 12 ditë më herët se afati i paraparë […]

Filloi realizimi i fazës së parë të projektit për rikonstruksionin e plotë të anës së majtë të bregut të lumit Vardar

vull

Ekipet e NP “Rrugë dhe Rrugica” po punojnë intensivisht këto ditë në terren për realizimin e fazës së parë të projektit për rikonstruksionin e plotë të anës së majtë të bregut të lumit Vardar. Aktivitetet ndërtimore po zhvillohen në segmentin nga ura “Nënë Tereza” deri tek Ura hekurudhore, ku po […]

BDI: Vendi ka mundësi historike për të ardhmen europiane dhe për të mbyllur të gjitha çështjet me fqinjët

vull

Bashkimi Demokratik për Integrim përshëndet rolin konstruktiv të presidencës franceze për gjetjen e  zgjidhjes së pranueshme në kontestin e vendit tonë me Bullgarinë fqinje dhe vlerëson që propozimi i dhënë në formën e ideve për zgjidhje është bazë e mirë për të përmbyllur kontestin dhe për të zhbllokuar rrugën tonë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: