Taravari dëshiron koalicion me VMRO-DPMNE-në

Nëse LSDM dhe BDI ndahen, ata do të shkojnë në ato lokale me LSDM, nëse jo, është e mundur që koalicioni Aleanca – Alternativa të shkojë me VMRO-DPMNE, thotë Taravari në një intervistë për CIVIL. Kryetari i Komunës së Gostivarit dhe Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, në një […]

Universiteti i Tetovës e shënoi Ditën Botërore të Ushqimit

vull

Universiteti i Tetovës, përmes Fakultetit të Teknologjisë Ushqimore dhe të Ushqyerit edhe këtë vit e shënoi 16 Tetorin – Ditën Botërore të Ushqimit. Ky fakultet, në bashkëpunim me fondacionin Albiz, me këtë rast kanë bërë shpërndarjen e disa pakove ushqimore për familjet në nevojë. Për shkak të pandemisë globale Covid-19, […]

Linja hekurudhore, drejtori Halili pret në takim zv.ministrin shqiptarë Shkreli dhe drejtorin Durmishi

Blerand Rexhepi

Drejtori gjeneral i NP për infrastrukturën hekurudhore Hekurudhat e Republikës Maqedonisë së Veriut, Festim Halili sot priti në takim pune zëvendës ministrin për transport të Republikës së Shqipërisë, Artan Shkrelli dhe drejtori i Hekurudhave, Ani Durmishi. Në takimin u bisedua për lidhjën hekurudhore ndërmjet Republikës e Maqedonisë së Veriut dhe […]

Ministri Shaqiri priti në takim përfaqësuesen e UNDP Sakahjan: Vazhdon bashkëpunimi i suksesshëm

Blerand Rexhepi

Sot, Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës Jeton Shaqiri priti në takim përfaqësuesen e përhershme të UNDP-së në vend Narine Sakahjan. Në takimin e punës u diskutua lidhur me aktivitetet aktuale dhe ato të cilat do të realizohen në të ardhmen, të cilat UNDP-ja i ka në bashkëpunim me Ministrinë […]

Sa do të punojmë dhe me çfarë cilësie do të përfshijmë të drejtën administrative evropiane në legjislacionin tonë, varet vetëm nga ne

vull

Raporti i BE-së për Maqedoninë e Veriut duhet të shihet si përpjekje për ndërgjegjësim të qeverisë qendrore dhe asaj lokale, për të ndërmarrë hapa për të përmirësuar përgjegjësinë personale të menaxhimit dhe për të deleguar përgjegjësinë në nivele të ndryshme të qeverisjes, ndonëse sipas raportit delegimi i kompetencave për vendimmarrje dhe […]

Ministri Hoxha realizoi takim me ambasdoren Gjermane, Holstein

vull

Arijanit Hoxha kuadër i lëvizjes Besa që udhëheq Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujrave, sot realizoi takim  me Ambasadoren e Republikës Federale të Gjermanisë, Anke Holstein, u konfirmua bashkëpunimi i shkëlqyeshëm midis dy vendeve tona dhe mbështetja e vazhdueshme që Gjermania i ofron vendit tonë për një zhvillim më të […]

Në UT “Inno Tech Club” bashkëbisedoi me studentët për inovacionet teknologjike dhe mundësitë e zhvillimit të karrierës

vull

Në Universitetin e Tetovës, organizata “Inno Tech Club”, sot para studentëve tanë e prezantoi platformën e, që kryesisht merret me promovimin e shkencës, teknologjisë dhe inovacioneve. Nëpërmjet këtyre takimeve, ku ftohen sipërmarrës, menaxherë, profesorë dhe novatorë të rinj, të cilët nëpërmjet tregimeve për zhvillimin e karrierës së tyre, inspirojnë të […]

Ministri Shaqiri takim online me SIGMA/OECD, temë e bisedës bashkëpunimi mes tyre

Blerand Rexhepi

Bashkëpunimi mes MSHIA dhe SIGMA/OECD ishte tema kryesore e takimit të sotëm të realizuar online. Në këtë takim morën pjesë: ministri për shoqëri informatike dhe administratë Jeton Shaqiri, shefi i SIGMA/OECD Gregor Virant, Dejvid Kalen Udhëheqës njësie në Drejtorinë për zgjerim dhe politikë fqinjësore në Komisionin Evropian, si dhe Ruzhica […]

Ministri Shaqiri realizon takim online me Fondacionin Metamorfozis, diskutohet pjesëmarrja qytetare në agjendën digjitale ICEDA

Blerand Rexhepi

U realizua takim online me Fondacionin Metamorfozis, në të cilin mori pjesë edhe ministri për shoqëri informatike dhe administratë Jeton Shaqiri. Takimi kishte të bëjë me projektin ”Rritja e pjesëmarrjes qytetare në agjendën dixhitale- ICEDA”, ku Ministria për shoqëri informatike dhe administratë (MSHIA) është partner shoqërues i projektit, ndërsa i […]

Ministri Arjanit Hoxha jep lajmin, Qeveria dritë jeshile për investimi 22 milionë euro për digën e Sllupçanit

vull

Me propozimin e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë he Ekonomisë së Ujërave kaloi në Qeveri informata për t’u aprovuar procedura e tenderimit disa vjeçar për ndërtimin e digës “Lumi i Sllupçanit. Lajmi u konfirmua nga Ministri i Bujqësisë, Arjanit Hoxha. Sipas tij, investimi duhet të realizohet brenda 4 viteve me një […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: