Osmani e afron në nivel më të lartë bashkëpunimi RMV-në me SHBA-në

Kohanews Admin

Sot kur shënojmë 14 vjetorin e nënshkrimit të Deklaratës së Partneritetit Strategjik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kryediplomati Bujar Osmani mbajti konferencë për media kushtuar Dialogut Strategjik ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, që do të mbahet më 2 qershor në Uashington. Maqedonia e Veriut […]

7 Maji – Dita e policisë, Nuhiu: Rikujtojmë 10 të arriturat si vlera për shqiptarët në rradhët e MPB-së

Kohanews Admin

Sot, me rastin e shënimit të 7 Majit – Ditës së policisë, ish zëvendësministri i MPB-së njëkohësisht tashmë i Drejtësisë, Agim Nuhiu ka rikujtuar 10 të arriturat si vlera për shqiptarët në rradhët e MPB-së. Sot, kur shënohet Dita e policisë së shtetit ne po kujtojmë vetëm 10 nga të […]

Drejtori i NP Higjena Komunale-Shkup Zudi Enuzi morri pjesë në aksionin për pastrimin e malit Vodno

Kohanews Admin

Ndërmarrja Publike Higjiena Komunale-Shkup sot morri pjesë në aksionin masiv “Pastrimi i përgjithshëm i fundjavës” për pastrimin e shpatit të malit të Vodno, me përkrahje të Qytetit të Shkupit, organizuar nga „Man and Mountain”, SHA “Birarria” Shkup dhe Pakomak. “Përafërsisht 250 vullnetarë iu bashkuan aksionit, duke pastruar lëvizjen nga maja […]

Monografia “MPB për qytetarët 2017-2021”, Nuhiu: Kujtojmë tre reforma substanciale që i realizuam me sukses

Kohanews Admin

Zëvendësministri i Drejtësisë, Agim Nuhiu sot ka marrë pjesë në promovimin e Monografisë “Ministrisë së Brendshme për qytetarët 2017-2021”, me çka ai rikujton reformat substanciale që i ka realizuar me sukses derisa ishte zëvendësministër i MPB-së. Sot kur promovohet Monografia “Ministrisë së Brendshme për qytetarët 2017-2021”, po kujtoj vetëm tri […]

Hapja e zyrave për bashkëpunim me diasporën në komuna, ministri Çupi dërgon propozim Memorandumin

Kohanews Admin

Ministri i angazhuar për diasporë, Xhemail Çupi sot ka bërë të ditur se tashmë ka dërguar propozim memorandumin për hapjen e zyrave për bashkëpunim me diasporën nëpër komunat e gjithë vendit. Këta zyra do të shërbenin si urë për informim dhe mbështetje për qytetarët tanë që jetojnë në diasporë, ka […]

Letër nga Tetova: MUNGESA E NJË ÇMIMI DINJITOZ!

vull

Përderisa në Shqipëri e Kosovë sado kudo vlerësohet letërsia, në Maqedoninë e Veriut (te shqiptarët), akoma nuk ka asnjë shenjë që do të dëshmonte për një vlerësim me dinjitet të letërsisë që krijohet në këtë nën-qiell të shqiptarëve. Fatkeqësisht kurrë nuk pati asnjë përpjekje, qoftë edhe sipërfaqësore, që të krijohet […]

Universiteti i Tetovës mori pjesë në konferencën vjetore të Asociacionit të Universiteteve Evropiane

vull

Në Universitetin e Teknologjisë dhe Ekonomisë të Budapestit në Hungari, më 28 – 29 prill 2022 u mbajt konferenca vjetore e Asociacionit të Universiteteve Evropiane, me temë: “Vlerat universitare çfarë, pse dhe si”. Në këtë konferencë morën pjesë një numër i madh personalitetesh nga universitete të ndryshme evropiane, ndërsa Universiteti […]

Drejtori i AZGJ-së, Sela: Përmes Ligjit për përdorimin e gjuhëve, rregullohet bashkëjetesa dhe barazia në vend

Kohanews Admin

Personat që drejtojnë institucionet shtetërore duhet të kenë të qartë se Ligji për përdorimin e gjuhëve tashmë prej kohësh është në fuqi dhe si çdo ligj tjetër ashtu edhe ai duhet të zbatohet. Me zbatimin e plotë dhe adekuat të këtij ligji përmbushet edhe qëllimi kryesorë i barazisë gjuhësore dhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: