Kim Mehmeti: Shqiptari i Maqedonisë s’mund të bëhet mafioz apo kriminel, pa mbështetjen e ndonjë kryemafiozi apo kryekrimineli maqedonas!

vull

Është e neveritshme se me çfarë lehtësie politikanët maqedonas i shpallim për qendra të krimit vendbanimet shqiptare, siç ndodh ditëve të fundit me fshatin Grçec, në afërsi të Shkupit. Dhe këtë e bëjnë pse ne nuk kemi përfaqësueses të denjë shqiptarë, të cilët do u tregonin, për shembull, këtyre idiotëve […]

Lazim Destani, një korife i malësisë së Sharrit

vull

NGA MERXHAN JAKUPI Sipas disa psiko-analistëve, sociologëve dhe pedagogëve, shumica e figurave dhe personaliteteve të shquara, që dallohen me karizmën, ambiciet, talenti dhe karakterin e tyre të fortë, mund të vërehen si identitete që në fëmijëri. Një ndër këto figura të dalluara dhe personalitete, që janë vërejtur si të tillë […]

24 Marsi i Fatmir Deharit dhe i Kërçovës

Blerand Rexhepi

Kërçova, një qendër e rëndësishme e shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut, një e tillë e rezistencës shqiptare, ka lindur gjithnjë njerëz të veçantë që i kanë shërbyer kauzës së madhe kombëtare. Ai qytet tetë vjet më parë në një datë të sotmen më 24 Mars ktheu dinjitetin e humbur duke […]

Tre të fortit e politikës shqiptare

Blerand Rexhepi

Dikur drejtues të Organizatave më të fuqishme jo qeveritare në viset shqiptare, sot drejtues të rëndësishëm të jetës politike në Shqipër, Kosovë e Maqedoni të Veriut. Janë këto Albin Kurti Artan Grubi dhe Erion Veliaj. I pari sot edhe zyrtarisht pranoi postin e Kryeministrit të Kosovës pas verdiktit të popullit […]

Jusuf Buxhovi: NË RAMBUJE NUK KISHTE MARRËVESHJE, POS NJË CASUS BELLI

vull

Shkruan: Jusuf Buxhovi Konferenca e Rambujesë, që i filloi punimet më 6 shkurt të vitit 1999 dhe i përfundoi më 18 mars, u inicua nga Grupi i Kontaktit, ndërsa ndërmjetës ishin Christopher Hill nga SHBA-të, Boris Majorski, Rusi dhe Wolfgang Petrick nga BE. Konferenca ndërkombëtare kishte për qëllim ndërprerjen e […]

Lali Fiku t’i vijë anash PDIU-së

Arvanit Cameria

Nga Arben Llalla   Që Edi Rama të qëndronte në pushtet edhe katër vjet, në vitin e fundit të mandatit të parë bëri një pakt të madh me Greqinë. Marrëveshja që arriti me mitropolitët e Amerikës, mëkëmbësit e qeverisë greke në pak pika ishte: Zhdukja e Çështjes Çame nga agjenda […]

Shkaku e ka emrin Shaqir Fetai

vull

Trendi fatal i regjistrimit të “bashkësive fetare” konkurrente do të vazhdojë deri sa nuk do të largohet Shaqir Fetai! Ai është mirë, madje e ka edhe obligim moral (nëse i ka ngelur një pikë morali) që të largohet një orë e më parë, sepse, trungu fetar paska shpërthyer në të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: