MYFTIU I TETOVËS PROF. DR. QANI EF. NESIMI: AMANETI

vull

•  Prof. Dr. Qani ef. Nesimi Myfti i Tetovës Amaneti Ty s’të bënë keq Zoti kurë S’ka si ti m’i mirë burë. Ti që gostit mysafirët Derth fjalën si xhevahirët. Si trathëton Amanetit I mbaron hallin miletit. Për jetimin kujdesohesh Për të huajt interesohesh. Asnjeri nuk lëndon kurë Pra të […]

NUK KA KOMBE DHE RELIGJIONE BARBARE, POR KA GRUPIME DHE INDIVIDË QË DUHET TË NDALOHEN E NDËSHKOHEN

vull

Abdulla Mehmeti Në aktin e mbrëmshëm kriminal në Vjenë të Austrisë, që e tronditi opinionin evropian e botëror, sipas njoftimeve zyrtare, në të tri palët ka pasur persona me përkatësi shqiptare, edhe vrasës edhe viktima, të vrarë e të plagosur, por edhe pjesëtarë të njësive speciale të policisë, të cilët […]

Shaqir ik!!!

vull

Marr nga almakos.com (Njeriu që e spiunoi Nexhat Ibrahimin nuk mund të jetë udhëheqës i muslimanëve) Para disa ditësh opinioni në Maqedoni u njoftua me një dokument të shërbimeve sekrete të UDB-ës së Jugosllavisë komuniste në të cilën kreu aktual I BFI-së Shaqir Fetahu i emëruar me shifrën “ORAO/Shqiponja” qartë […]

  Komuna si qelizë themelore e zhvillimit ekonomik, në indin shtetëror

vull

Zhvillimi ekonomik i komunës, hovin e zhvillimit, e merr  në oborrin  e sektorit afarist privat, me karakter  domethënës në punësimin e qytetarëve,zbutjen e papunësisë dhe ngritjen e zhvillimit ekonomik të komunës, si dhe përmirësimin e standardit jetësor. Pushteti lokal si dora e parë e pushtetit qendrorë. Ose si katalizator që […]

(DOKUMENT) “Bashkëpunëtor” i cilit shërbim është kreu i BFI-së?!

vull

Burimi: bashkëpunëtori – Shakir Tefik Fetai (25 prill 1959) nga fshati Çegran – Gostivar, RS e Maqedonisë, student i Fakultetit të Shkencave Islame, Sarajevë. Pseudonimi: “ORAO” E pranuar nga: oficeri operativ – Stanko Dragoviq ky artikull botohet i pa ndryshuar dhe eshte marr nga portali almakos Raport i datës 10.09.1984, […]

Decentralizimi i vonuar,reprodukon disparitete shumdimensionale.

vull

Decentralizimi është qendra e jetës politike administrative dhe fiskale,e një shteti demokratik. Fillimisht, pas pavarësisë së vendit në vitin 1991, autoritetet miratuan një strategji të centralizimit të pushtetit në mënyrë që të forcojnë kontrollin e tyre mbi të gjithë vendin. Kjo strategji u përmbys pas konfliktit të vitit 2001 dhe  me […]

Goce Dellçev dhe Plisi i bardhë

Blerand Rexhepi

Tash disa vjet  ka pasur një ‘konfrontim’ të llojit të vet mes Ali Ahmetit, nga njëra anë, dhe më shumë historianëve e politikanëve, maqedonas e shqiptarë, nga ana tjetër. Mollë sherri është bërë një deklaratë e të parit të integristëve se Goce Delçevi, revolucionari i njohur për të cilin grinden […]

Përse armenët vrasin civilët azerë?Cila është në realitet arsyeja e nisjes së përleshjeve? Nga Malik Hasa

Blerand Rexhepi

Dikur luftërat skenoheshin ashtu siç ia kishte enda atij që mbante letrën dhe lapsin në dorë, ndërsa sot teknologjia nuk e lejon më diçka të tillë. Transmetimet e shumta, fotografitë dhe informacioni i pafund që shpërndahet në rrjetet sociale tregojnë çdo gjë që ndodh në çdo moment në çdo cep […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: