Përse armenët vrasin civilët azerë?Cila është në realitet arsyeja e nisjes së përleshjeve? Nga Malik Hasa

Blerand Rexhepi

Dikur luftërat skenoheshin ashtu siç ia kishte enda atij që mbante letrën dhe lapsin në dorë, ndërsa sot teknologjia nuk e lejon më diçka të tillë. Transmetimet e shumta, fotografitë dhe informacioni i pafund që shpërndahet në rrjetet sociale tregojnë çdo gjë që ndodh në çdo moment në çdo cep […]

KOVID-19 dhe Lista e Shangait!

vull

Koment nga Selim Ibraimi – Zgjedhjet parlamentare përfunduan, një qeveri e re është zgjedhur, ministrat kanë marrë detyrën, grupet e interesit janë të kënaqur me suksesin dhe qëllimet që duhet të arrinin që partitë dhe individët që i mbështetën para dhe gjatë fushatës zgjedhore të bëhen pjesë e qeverisë, ndërsa situata […]

SHKRUAN MYFTIU I TETOVËS PROF. DR. QANI EF. NESIMI: BARTJA E LAJMIT

vull

Prof. Dr. Qani ef. Nesimi Myfti i Tetovës Bartja e lajmit “O ju që keni besuar! Nëse ndonjë njeri i pandershëm ju sjell ndonjë lajm, sigurohuni mirë (në është i vërtetë), për të mos i bërë dëm ndokujt padashje, e të pendoheni pastaj për atë që keni bërë.” (Huxhurat, 6) Lajmi është çështje shumë e […]

Lidhja e Isa Mustafes, me asgjë nuk ta pērkujton Lëvizjen e Ibrahim Rugovës!

vull

Ldk-ja e sotit, nuk ështē ASESI ajo LDK-ja që e la nē amanet Presidenti karizmatik Ibrahim Rugova! Ajo sot është shndrrua në një “fabrikë” dështakësh e poltronistash senil që dobësitē e tyre (karizmatike, profesionale, autoritative, etj.) në ngrehinën e quajtur “Këshill i Përgjithshëm” i manifestojnë (publikisht) dhe i ekzekutojnë (ilegalisht) […]

Kryeministri shqiptar

vull

Ditëve të fundit pati shumë debate, komente nga publicist, analist, parti politike e studiues të fushave të ndryshme për pozitën më të rëndësishme në vend, atë të kryeministrit të vendit, që nuk është përmendur e dëgjuar më parë. Komentet ishin të ndryshme pro dhe kundër, por opinioni dotë vlerësojë dhe […]

Bregu: Sfida reale e Ali Ahmetit!

vull

Nga Zylyftar Bregu Kur Ali Ahmeti artikuloi se është koha për kryeministrin shqiptar (në Maqedoninë e Veriut) pak kush e morri seriozisht. Shumë syresh menduan se është thjesht slogan i gjetur për makinën elektorale që do të shuhej, sapo të certifikohej rezultati i zgjedhjeve. Koha zhgënjeu skeptikët duke i dhënë […]

PËR PUSHTETIN DHE OPOZITËN SHQIPTARE NË MAQEDONINË VERIORE

vull

  Abdulla Mehmeti   Pse shqiptarët në Maqedoninë Veriore kanë mbetur popull i pambrojtur, pa zgjidhje të statusit juridik-kushtetues, pa liri të mjaftueshme civile dhe barazi kombëtare, si pakicë kombëtare dhe qytetarë në përqindje, kjo nuk i preokupon disa politikanë, medie dhe analistë shqiptarë; ndërsa tani, në prag të formimit […]

Pushteti, miq, pushteti, kush e shijoi e aty nuk mbeti?!

vull

PËR NJË QEVERI TË QËNDRUESHME TË MAQEDONISË VERIORE DHE FORCIMIN E FAKTORIT SHQIPTAR NË PUSHTET Pushteti, miq, pushteti, kush e shijoi e aty nuk mbeti?! Abdulla Mehmeti   Politikanët e korruptuar dhe të dyshuar për krime në pushtetin e kaluar do t’i diskualifikojë faktori ndërkombëtar (përmes licencave speciale), nuk kanë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: