Home / Opinioni

Opinioni

Rroftë Zaevi.Poshtë Zaevi!

Shkruan Visar Ademi Loading... Padyshim më meritori për rëzimin e diktaturës dhe demokratizimit (të vërtetë) shoqëror në Maqedoni është Zoran Zaev. Mund të ja ketë dhëne dikush bombat siç duan të besojnë shumica por për mua kjo ska rrëndësi. Njeriu ...

Read More »

Në Shqipëri duhet RI-VETTING- VETTING për VETTING-un

Nga Skënder Sadri KAPITI Loading... Aq thellë është zhytur në krim dhe në korrupsion drejtësia shqiptare sa që do të kishte qenë mirë një vendimmarrje politike konsensuale ,gjithpërfshirëse , ku të miratohej ne parlament një ligj i cili të përjashtonte ...

Read More »

Mjaftë me Gruevskin, të kërkojmë llogari nga Qeveria për premtimet

Urim SALIHU Loading... Gruevski u arratis,por s’duhet qe ne te vazhdojme te arratisemi nga realiteti.Sa me shume qe flasim per nje figure abuzuese ,aq me teper kjo ka mundesi qe te behet e parendesishme.Fillon te duket si normale.Keshtuqe ne duhet ...

Read More »

“Platforma shqiptare” paska qenë për shpëtimin e Gruevskit, e jo të shqiptarëve

Gjyla Çeliku “Platforma shqiptare”, ah sa shqiptare ishte, me një pikë kryesore “SHPËTIMI I GRUEVSKIT, JO I SHQIPTARËVE”, pikat tjera ishin sa për sy e faqe dhe sa për të krijuar eufori në popull. Udhëheqësit e Shqipërisë harruan që ky ...

Read More »

Gruevski nuk ka “Ikur”, është në “Mision”, të pastrimit të skenës politike!!!

Latif Arifi Loading... Largimi i Ish kryeministrit, Nikolla Gruevski, drejt Hungarisë edhe pse rezultoj të ishte realizuar përmes Shqipërisë, prapëseprapë le të hapura shumë dilema. • Pse pikërisht rruga për tu larguar u zgjodh Shqipëria? • Vallë, kush ishin ata që ...

Read More »

Nga do ikin politikanët shqiptarë të Maqedonisë?

Nga, Prof. Ruzhdi Matoshi Loading... Pas ikjes së ish kryeministrit Maqedonas Gruevskit lind pyetja dhe dyshimi se si do të trajtohen lëndët e politikanëve shqiptarë dhe si do të sillen ata ndaj akuzave dhe hetimeve të prokurorisë speciale, dënimet që ...

Read More »

Gruevski dhe Siguria Kombetare.

Dritan Demiraj Loading... Kërcënimet e sigurisë përfshijnë jo vetëm armiqtë konvencionalë siç janë shtetet e tjera, por edhe aktorët e dhunshëm jo shtetëror të pushtetshëm në mënyrë politike, kriminale, korruptive dhe nacionaliste ekstreme sic është dhe rasti i ish-Kryeministrit Maqedonas ...

Read More »

Thaçi do ta sjellë Kosovën para aktit të kryer

Agostin Palokaj Loading... Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, është e vetmja konstante e dialogut që zhvillohet në Bruksel. Të gjithë aktorët e tjerë në rolet kryesore kanë ndryshuar e ai ka mbetur, pa marrë parasysh se çfarë posti ka pasur ...

Read More »

Mjer ai që i ka than vetes shqiptar dhe jeton në Maqedoni

Shkruan Musa Musai Loading... Vuajtjet shpirtërore nuk kan të sosur. Për çdo ditë lajme nga më të ndryshmet drakonike po dëgjohen. Dikush ban qef, dikush ban histori, dikush ban “politikë” dhe dikush qeverrisë me politikën, por asnjëri politikishtë nuk janë duke ...

Read More »

Blendi Fevziu: Mid’hat Frashëri i fali Shqipërisë gjithçka kishte

Nga Blendi Fevziu –Më 4 mars 1929, 89 vjet më parë, një burrë i veshur shik, me pamje krejt perëndimore dhe me ecje që binte në sy në një qytet ende oriental si Tirana mbërriti në Gjykatën e Shkallës së ...

Read More »
Loading...